uvjerljiva pobjeda za nastavak šuljanja

Hajduk protutnjao Kranjčevićevom

Hajduk je uvjerljivo pobijedio Rudeš na gostovanju u Zagrebu, tri gola postigao je Caktaš, a jednom je pogodio Jradi.

Bila je to jednosmjerna utakmica, Hajduk je od samog početka zagospodario terenom u Kranjčevićevoj ulici, a rezultat je mogao biti i puno uvjerljiviji, ali nakon ovakve izvedbe, nema mjesta ikakvom prigovoru.

Trener se odlučio Hamzi povjeriti mjesto koje obično okupira Nejašmić, a njegovo mjesto je preuzeo Palaversa, a i ulazak Jurića na desni bok je donio nešto drugačiju sliku momčadi nego u zadnjim kolima. Igra je bila dosta konkretnija i okomitija, Hajduk je nizao prigode i samo je bilo pitanje kad će se do kraja otvoriti.

Prvi pogodak pao je nakon jedne akcije koju su Hajdukovi napadači ove godine puno puta probali, ali je napokon upalila – bila je to kombinacija koju je svojedobno usavršio tadašnji napadački tandem Manchester Uniteda – Yorke i Cole, u splitskoj izvedbi bili su to Jairo i Caktaš, a Hajdukov najbolji stijelac ove sezone je načeo mrežu Rudeša.

GALERIJA Pogledajte rapsodiju Hajduka u Kranjčevićevoj

Drugi gol je Caktaš dao manirom iskusnog lisca šesnaesterca, jednu loptu koja je nakon udarca Gyurcsa zapela u prometu je pokupio na penalu i spremio je u mrežu, zahvaljujući loše namještenom ofsajdu domaćina.

Bilo je malo opet nervoze kod navijača Hajduka nakon primljenog gola, ali reakcija momčadi je bila za poželjeti, jer samo nakon nekoliko minuta, Hajduk je postigao treći gol.

Opet je to bila suradnja Jairo – Caktaš, ovaj put je Mijo pogodio iz drugog pokušaja, a nakon toga je i lijepo asistirao Jradiju, koji je krasnim lažnjakom izbacio čuvara, a onda lijevom nogom savršeno pogodio od suprotne stative.

Hajduk je ovom pobjedom pobjegao Osijeku, koji sutra dočekuje Rijeku na tri boda, dok Gorica, koja sutra gostuje kod Dinama zaostaje šest. Sljedeću utakmicu Hajduk igra pred praznim Poljudom protiv Istre.

U priloženoj fotogaleriji pogledajte kako je to danas izgledalo u Zagrebu. Spomenimo da je prije početka utakmice održana ceremonija, u kojoj je Hamza Barry dobio prigodni poklon za svoj jubilarni – 100. nastup u dresu Hajduka.

Neuobičajeno je to raditi na gostujućoj utakmici, ali kako su nam iz kluba objasnili, kako je sljedeća utakmica na Poljudu bez gledatelja, odlučili su to učiniti pred navijačima Hajduka koji su ionako činili golemu većinu danas u Zagrebu.

Komentiraj