Thriller na Poljudu

Hajduk ratnički izvukao utakmicu protiv Osijeka i učvrstio drugo mjesto

Hajduk je pred osam tisuća navijača pobijedio Osijek u utakmici koja je ponudila sve ono što HNL može ponuditi.

Loše su momci Damira Burića ušli u utakmicu, kao da ih je težina utakmice i sve ono što se događalo u najavi iste sputalo. Istekom desete minute to se promijenilo, slučajno ili ne, ali činjenica je da se u toj minuti dogodilo ono što se već događa na Poljudu kad Hajduk izgleda beskrvno, pa su krenuli zvižduci sa svih strana stadiona.

U tom trenutku, Torcida je reagirala onako kako najvjerniji trebaju reagirati u takvim situacijama i jednostavno – otprilike udvostručila decibele kojima je emitirala svoju podršku.

Ponavljamo, možda i nije zato, ali kao da je u tom trenutku momčad Hajduka skinula teret s leđa i preuzela kontrolu utakmice.

GALERIJA: Hajduk pobijedio Osijek u ratničkoj utakmici

Poveo je Hajduk nakon lijepe akcije Jaira i Caktaša u dvadesetdrugoj minuti, a dvadeset minuta kasnije grešku obrane Osijeka iskoristio je Eduok i povisio vodstvo na 2-0.

Minutu kasnije, Hajduk je primio gol, jedan pad koncentracije na koji je trener Burić više puta upozoravao u situacijama kad se postigne gol ili kad je neka neuobičajena situacija na terenu.

U drugom poluvremenu, opet se pojavio onaj drugi Hajduk – mlak i bez kontrole. Osijek je izjednačio nakon jako nezgodnog udarca za kojeg je najlakše okriviti Marina Ljubića, ali takav udarac, koji pada nekoliko metara ispred gola po mokrom terenu je najnezgodniji za vratare.

Uspio se Hajduk vratiti, golom Jaira nakon lijepe asistencije Jradija, danas vjerojatno najboljeg Hajdukovca na terenu.

Tu se počelo događati ono imanentno HNL-u.

Naime, sudac Pajač, koji je neposredno prije gola propustio dosuditi, dojam je s tribine, čisti penal na Hajdukovom Brazilcu mu je zbog pretjerane proslave pokazao drugi žuti karton.

Nesumnjivo, ispravna odluka suca, koji se držao pravila nogometne igre.

Ono što opetovano iritira je što se, dojam je navijača, ta pravila baš i ne provode striktno na drugoj strani terena, u slučaju kad Škorić sruši Jradija u izglednoj situaciji za gol, što bi bio također drugi žuti.

Ne treba niti spominjati kako je i Jairova proslava bila poprilično jača zbog činjenice da je osjećao nepravdu koja mu se dogodila koju minutu ranije.

Nakon toga, Hajduk se odlično snašao u poznatoj situaciji, kada igrači i publika imaju osjećaj kako su svi protiv njih, a uz to, isključenje im je, dojam je, dalo dodatni poticaj za borbu.

U tim trenucima vrlo je važnu rolu odigrao već spomenuti Jradi, koji je u nekoliko situacija sam primao loptu među tri ili četiri Osijekova igrača i zadržavao je dovoljno dugo dok se njegovi suigrači odmore.

Hajduk je ovim pobjegao Osijeku na sedam bodova razlike.

Komentiraj