Istra - Hajduk 1-1

Hajduk samo do boda u Puli

Na gostovanju kod Istre Hajduk je uzeo samo bod, dojam je s tribine, prvenstveno zbog opuštanja u drugom dijelu, još jednom se pokazalo da ova momčad Hajduka ne može nikoga pobijediti „na rutinu“

Hajduk je krenuo u formaciji 4-2-3-1, s Jairom u samom vrhu napada, Jakolišem desno i Jradijem lijevo. Već na isteku prve minute je Caktaš ubacio s desnog boka, Jradi pucao glavom s deset metara, Čondrić kratko odbio, a Jakoliš nije iskoristio poklon, pucao je loše.

Točno na isteku prve četvrtine utakmice, nakon jednog kornera kojeg su domaći raščistili, Jradi je vratio loptu u kazneni prostor, Caktaš je izbjegao zaleđe i ostao sam iskosa s lijeve strane, ali umjesto da puca, odlučio je poslužiti Jakoliša u sredini, koji je ušao u zaleđe, a nije ni uspio ubaciti loptu u mrežu.

Hajduk je dominirao, a Istra je u nekoliko navrata opasno izašla u brze kontranapade, ali osim ove dvije prigode, nije Hajduk bio previše konkretan.

GALERIJA Istra - Hajduk

Nejašmić i Bradarić su odlično kontrolirali sredinu, dojam je da su napadači previše ulazili u zgusnutu zonu domaćih, pa se sustav Hajduka prečesto u napadu pretvarao u 4-2-4, gdje su Jradi, Caktaš, Jairo i Jakoliš stajali u liniji negdje ispred šesnaesterca, a nedostajalo je ulazaka iz drugog plana radi toga.

U 34-oj minuti, nakon što je Istra imala izglednu prigodu, lopta je došla do Jakoliša koji je povukao brzu kontru, pretrčao je dva igrača Istre, i donio loptu pred kazneni prostor i dodao do Caktaša, koji s ruba šesnaesterca, iskosa s lijeve strane ne čeka puno, nego savršeno preciznim udarcem pogađa suprotnu malu mrežu i dovodi Hajduk u zasluženo vodstvo.

U pedesetoj minuti preslika akcije kod gola, Nejašmić je oduzetu loptu iz prve uputio Jakolišu, koji je opet povukao kontru, poslužio Caktaša na lijevoj strani, ali ovaj put udarac lijevom nogom nije bio precizan.

Šest minuta kasnije, Juranović opasno puca s gotovo trideset metara udaljenosti, Čondrić je vršcima odbio loptu koja je išla pod samu gredu.

U šezdesetoj minuti vidjeli smo i prvu veliku prigodu za domaćine, Lončar je krasnom fintom na vrhu kaznenog prostora prevario Simića, te krenuo sam prema Posavecu, koji je odlično obranio udarac, a Ismajli očistio u korner.

Hajduk je prepustio inicijativu domaćinima u toj fazi utakmice, pa iako je Istra i dalje ostajala s puno igrača u obrani, samim time što je težište igre prebačeno više na Hajdukovu stranu terena, domaćini su stvorili neke opasnije situacije, a najopasnija je bila kada je Bušnja ostao sam da petnaestak metara i pucao, a Simić obranio glavom na gol crti.

Očekivano, Istra je u 79.-oj minuti izjednačila, na povratnu loptu natrčao je Lončar i sa ruba kaznenog prostora probio nemoćnog Posaveca. Dogodilo se to dok je Hajduk na terenu imao igrača manje, jer se Jakolišu ukazivala pomoć.

Nakon izjednačenja, Burić je na mjesto Jakoliša ubacio Delića, a Istra je par trenutaka kasnije imala prigodu koja se naziva stopostotnom, Ćuže je između dvojice obrambenih igrača Hajduka pucao s ruba peterca, ali Posavec je nekako uspio obraniti.

Hajduk je pokušavao stihijski doći do pobjede, imao je Jurić prigodu na samom isteku sudačke nadoknade, ali njegov šut s desetak metara otišao je visoko preko gola.

Jako loše drugo poluvrijeme Hajduka, i izgubljena dva boda protiv momčadi iz nižeg doma lige.

Komentiraj