Pred gotovo 20 tisuća navijača

Hajduk slavio rođendan pobjedom protiv Lokomotive

Na Poljudu, pred gotovo 20.000 navijača, Hajduk je pobijedio Lokomotivu 2-1

Nogomet se vratio na Poljud nakon 126 dana, jer sve ono što se igralo u međuvremenu, a bez publike uopće se ne može usporediti s današnjim doživljajem utakmice na najljepšem stadionu u zemlji.

Počelo je minutom šutnje za nekadašnje trenere Hajduka, Ivana Vucova i Stanka Poklepovića, a odmah nakon toga navijači su na sjevernoj tribini podigli koreografiju s likom legendarnog Špace s megafonom i njegovim riječima: Hajduk nije samo vječan, neuništiv je.

Hajduk je krenuo odlično u utakmicu, prigode su se nizale kao na traci, ulazak Tahiraja na desnu stranu napada je donio puno.

Hajduk je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Ismajlija nakon kornera koji je izveo Palaversa, vrijedi spomenuti kako je nekoliko minuta ranije prošao isti takav pokušaj, ali je tada lopta zaustavljena na crti. Očito je da naš razgovor s Marijanom Budimirom nije bio tek puka priča.

Nastavio je Hajduk s odličnom igrom i u drugom poluvremenu, ali je Lokomotiva jednim brzim kontranapadom došla do izjednačenja u 53.-oj minuti, pogodio je Uzuni. Deset minuta kasnije, pobjednički pogodak postiže Caktaš, nakon krasne akcije.

Hajduk je ovom pobjedom smanjio prednost Lokomotive na pet bodova razlike u borbi za plasman u Europu.

 

Komentiraj