Tri jedanaesterca na osnovu VAR tehnologije

Hajduk trijumfalno kroz Varaždin

Hajduk je u prvoj utakmici polusezone pobijedio Varaždin rezultatom 3-0, golove su postigli Jradi, te Caktaš i Eduok iz kaznenih udaraca.

Igor Tudor je krenuo bez velikih iznenađenja, jedino je umjesto očekivanog Jakoliša na desnom boku krenuo Tahiraj, a s obzirom kako je potonji odigrao, Tudor je više nego pogodio. Najveći problem na početku utakmice je zapravo bio loš teren, gdje je lopta poskakivala kod svakog dodavanja po tlu.

Prva je ovo utakmica Hajduka bila u kojoj je provođena VAR – tehnologija, i već u petnaestoj minuti je nakon provjere sudac Pejin nakon provjere jedne situacije u kojoj je branič domaćina igrao rukom dosudio kazneni udarac, kojeg Mijo Caktaš nije realizirao.

U tridesetoj minuti, krasna akcija Hajduka, koju je započeo Tahiraj, a Jairo i Eduok su krasnom akcijom ušetali u gol domaćina. Ipak, u samom začetku akcije je Eduok bio u zaleđu, pa je nakon što je gol već proslavljen, isti poništen nakon reakcije iz VAR sobe.

GALERIJA Hajduk pobijedio Varaždin

Tri minute prije konca poluvremena, Hajduk napokon vodi, Jradi i Tahiraj su jednostavnom akcijom nakon kornera izigrali domaću obranu, a Jradi je pogodio u bliži kut.

U sedamdesetprvoj minuti još jedno igranje rukom u kaznenom prostoru domaćina koje nije suđeno kao jedanaesterac, ali opet VAR i opet Caktaš, koji je ovaj put pogodio. Izvođenju kaznenog udarca je prethodila kraća rasprava Eduoka i Caktaša, koju je na koncu riješio Jradi koji je uzeo loptu iz ruke Eduoka i pružio je kapetanu Hajduka.

U drugom poluvremenu je Hajduk imao puno više prostora, bilo je nekoliko odličnih prigoda, pogodili su okvir gola u dva navrata, a u sudačkoj nadoknadi je još jedan nedosuđen prekršaj u kaznenom prostoru VAR pretvorio u penal za Hajduk.

Ovaj put se lopte dokopao Eduok, koji je autoritativno zakucao loptu u mrežu za konačnih 3-0.

Hajduk je na koncu trijumfalno prošao kroz Varaždin, a navijačima Hajduka se samo ostaje pitati koliko bi utakmica u bližoj i daljoj prošlosti imalo drugačiji ishod da je bilo VAR tehnologije.

Priupitali smo Luku Bonačića nakon utakmice što bi bilo da je u vrijeme Canjuge bilo VAR-a dok je on bio trener Hajduka, nasmijao se i rekao u šali da bi u tom slučaju vjerojatno završio u Lepoglavi.

Pametnome dosta.

Komentiraj