"Kriva je organizacija"

VIDEO Brbić: “Najodgovornija osoba sam ja, radio sam kompromise i potpuno sam svjestan da sam pogriješio”

“Imao sam dosta presica u ovom salonu, na puno tema, ali moram priznati da mi je ovo jedna od težih. Prije svega moram se ispričati svim navijačima Hajduka, hajdučkom puku, svim onima koji vole ovaj klub, za ovu blamažu i sinoćnju utakmicu. Potpuno razumijem svu ljutnju i bijes. Najodgovornija osoba sam ja, radio sam kompromise i potpuno sam svjestan da sam pogriješio. Ti kompromisi nas ne vode nikamo. Sinoć smo dugo razgovarali i nismo željeli donositi nikakve odluke vruće glave. Jutros sam svoj mandat stavio na raspolaganje Nadzornom odboru. Ovo što sam napravio s trenerom nisam dobro odradio. NO mi je opet dao puno povjerenje i zbog tih ljudi sam odlučio nastaviti ovaj posao jer smatram da smo krenuli u dobrom smjeru”, kazao je Marin Brbić.

“Imamo postavljen jasan cilj, a to je ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Do kraja sezone, a i prije ako vidimo da u tome nećemo uspjeti, moj tim i ja ćemo napustiti klub. Imamo plan, imamo cilj i znamo što hoćemo. Svi oni ne žele s nama sjediti u istom čamcu neka odu, što prije to bolje”, poručio je Brbić.

“Ja bih se prije svega želio ispričati navijačima. Jučer nakon utakmice ponudio sam svoj mandat na raspolaganje predsjedniku, on mi je jutros potvrdio da želi da nastavimo. Taj smjer nije toliko negativan, krenuli smo s dovođenjima, doveli smo 5 igrača, nažalost desila se jučer teška epizoda koja je sve zasjenila. Žao mi je što je došlo do ovoga, ali rezultat je taj koji je presudio”, kazao je sportski direktor Saša Bjelanović.

“Ovo je bio sramotan poraz, najteži u povijesti koji će nas obilježiti. Ono što je predsjednik naglasio, isključivo je naša odgovornost. Nisu krivi ni igrači ni trener ako primimo gol u 96. minuti, kriva je organizacija. Svi scenariji su jutros bili u igri, najmanji problem je bio otići, ali sad smo iskomunicirali vrlo jasno da želimo trofeje i kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako taj cilj ne ostvarimo, mi više ovdje nećemo biti. Ono što sigurno nećemo dozvoliti je nepoštovanje i to sigurno više nećemo tolerirati. Kompromise smo radili u interesu kluba. Mi smo i prije znali što će se dogoditi, naša je obaveza da predviđamo, mi smo ih predvidili i pogriješili što ih nismo iskomunicirali. Bila je i Ćakula, pričamo o svemu, samo ne o Hajduku. Sve nam je bitno, Varteks, HNS, Šibenik, nigdje Hajduka”, kazao je dopredsjednik Lukša Jakobušić te nastavio:

“Svaku nedjelju su nama izbori, ako na Sjeveru bude krpa, mi odmah u ponedjeljak odlazimo. Svjesni smo da je Torcida prešla ogradu, ali da se vratila. Od sada ćemo sudjelovati u svim procesima.

U ime cijelog NO ispričao se i Benjamin Perasović.

“Isprika ovdje nije fraza, nego je duboka i iskrena. Sinoć je bilo plakanja i lupanja o zid. U ime cijelog NO se također ispričavam svim navijačima Hajduka na sramoti i blamaži”, kazao je.

Na pitanje o imenu novog trenera kazali su kako ćemo u najbržem mogućem vremenu to saznati, najavljuju sutra.

Brbić je prokomentirao i prekoračenje ovlasti trenera Oreščanina.

“Trener prve momčadi je izdao priopćenje, prekoračio je svoje ovlasti u tvom trenutku, u tom času trebao sam reagirati, biti konkretniji”, kazao je Brbić.

Na pitanje da li je trener Oreščanin u utakmicu ušao neozbiljno, malo se poigrao s momčadi i kombinirao, u samom startu, kazao je kako je Oreščanin podcijenio protivnika.

“Trener je podcijenio protivnika i to je njegova najveća greška, da je igrala postava prve momčadi mi bi tu utakmicu lako dobili, da ih igramo sada 10 svih 10 bi dobili ali ne vrijedi nam to više, onu pravu smo izgubili”, kazao je Brbić.

“Oreščanin je dobio jednostrani raskid ugovora zbog jučerašnje utakmice, jedna utakmica ne smije odrediti sudbinu trenera ali ovdje se nije radilo, ako mogu reći, o ravnopravnom protivniku, dakle imali smo protivnika kojeg smo morali pobijediti i problem je što svi mislimo da je to i najteži poraz u povijesti kluba, što je najteža sramota koja će u povijesti obilježiti i Oreščannina i Hajduk”, zaključio je Brbić.

Osim što su navijači ušli u teren pokušali su doći i do Brbića u loži, ali njega to nije puno dirnulo.

“Ja nisam uopće doživio nikakvu ugrozu, mislim da je sve skupa malo predimenzionirano. Navijači su ušli u teren ali su se vrlo brzo vratili. Nije bilo ništa puno više nego što već nisam doživio.”

“Frustracija je velika i očekuje se vrijeđanje i to je dio tereta Hajduka. Bilo je neugodno ali nam je bilo neugodnije sve ovo skupa drugo što se dogodilo.

Ono što je meni sad poraz jest da imamo policiju ispred stadiona, to je poraz. To je poraz. Od koga nas čuva? To je poraz i to me boli više nego one sve riječi koje su nam uputili. Da je ugodno, nije”, nadovezao se Jakobušić.

Komentiraj