DPH Otok Krk u akciji

Hajdukovi navijači s Krka donirali 45 tisuća kuna riječkoj i vukovarskoj bolnici

Još jedna hvale vrijedna akcija jednog od Hajdukovih društava prijatelja.

Dph Otok Krk doniralo je 30 000 kuna Odjelu za hematoonkologiju Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Donaciju je uručio najstariji hajdukovac na Krku, 89-godišnji Anton Juranić.

Novac su prikupili aukcijom dresova bivših i sadašnjih igrača Hajduka na nedavno održanoj Biloj noći, a osim ovog iznosa, Ratnoj bolnici Juraj Njavro u Vukovaru donirali su 15 000 kuna.

“Prošle smo godine našom humanitarnom akcijom donirali dva dječaka s Krka koji boluju od rijetkih bolesti, a ove je godine odaziv na aukciji bio još veći te smo prikupili 45.000 kuna. Djeci na ovom odjelu želimo što brže ozdravljenje i povratak u vrtiće i škole”, rekao je ovom prilikom predsjednik Društva prijatelja Hajduka otoka Krka Željko Komadina.

DPH Otok Krk je jedno od aktivnijih društava prijatelja, u razgovoru su nam htjeli napomenuti da im je i cilj pokazati da je ideja Hajduka nešto više od samog navijanja, redovito organiziraju akcije doniranja krvi, a posebno nam je upala u oko prošlogodišnja akcija, kad su za pet obitelji s Krka sakupili – 28 metara drva za ogrjev.

Photo: FB DPH Otok Krk

Ono što od njih nismo čuli, jer rekli su da su oni tu da navijaju i da rade dobra djela, spomenuti ćemo mi – nakon ovakvih djela, možda bi se za navijače Hajduka mogao naći i primjereniji smještaj na riječkom stadionu od kaveza koji ih čeka na Rujevici?

Komentiraj