laureati novinarske nagrade

Jurić i Jairo: U nedjelju idemo po pobjedu

Neformalna udruga splitskih novinara 4N organizirala je osmu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u suradnji s Hajdukom i Crvenim križem, a trojici igrača Hajduka koji su kroz sezonu, po izboru novinara bili najkorektniji prema medijima dodijeljene su prigodne nagrade.

Nakon što su Bradarić, Jairo i Jurić dobili svoje nagrade, razgovarali smo s potonjom dvojicom, mladi Hajdukov dokapetan neće nastupati u Maksimiru, pa smo ga poštedjeli napora.

Jairo, čovjek iz Brazila koji je često igrao i pod blokadama i nikad mu nije teško odraditi svoje profesionalne obveze i van terena je bio skroman kao i uvijek:

„Mi smo nogometaši, naše je da radimo na terenu, da se borimo za trofeje, ali znam da imam dužnost prema navijačima i javnosti uvijek biti na raspolaganju. Čast mi je dobiti ovu nagradu. Mislim da je i ovo darivanje krvi nešto što uvijek moramo podržavati, mi kao profesionalni sportaši ne možemo sudjelovati, ali uvijek ćemo dati podršku.“

GALERIJA Darivanje krvi i dodjela novinarskih nagrada igračima Hajduka na Poljudu

Stanko Jurić je bio, kao i uvijek, otvoren i bez dlake na jeziku:

„Nisam ni znao da će se dodjeljivati ova nagrada, ali kad sam čuo za nju, očekivao sam da ću je dobiti. Šta sad, uvijek sam takav, otvoren i iskren, tako i sad, haha. Treba stati pred javnost i kad je loše, lako je kad je sve dobro…“

Prešli smo na, za navijače ipak zanimljivije teme – Dinamo u nedjelju za kraj sezone?

„To su posebne utakmice, svi jedva čekamo. Gledao sam jučer finale kupa, ali to ne bih komentirao, moramo biti fokusirani na svoju igru i dati sve od sebe za pobjedu.“

Jairo nije gledao utakmicu nedjeljnih protivnika…

„Nisam gledao. U nedjelju je sve moguće, to je derbi. Neće biti lako, iako njima utakmica rezultatski ništa ne znači. Znamo da nam je bod dovoljan, ali mi ćemo igrati na pobjedu, kao i uvijek.“

Stanko Jurić je na poklon dobio uokvirenu fotografiju snimljenu nakon utakmice s Rijekom, na kojoj je bio najbolji igrač, a uhvaćen je u trenutku dok se preko transparenta svoje Torcide Pujanke penje na sjever Poljuda.

Pitali smo ga kako će se popeti na jug Maksimira ako rezultat bude sličan…

„Uf, tamo će to malo teže ići. A ništa, neka oni skoče dolje.“

Stanko je uvijek iskren i otvoren, ali ipak ne bi bilo dobro da ga netko od navijača uzme ozbiljno, za kraj možemo samo poželjeti da će biti razloga za slavlje na južnoj tribini Maksimira u nedjelju oko 21 sat.

Dodajmo da su u akciji darivanja krvi prikupljene 42 doze krvi, a da je na nagradnom izvlačenju dres Hajduka dobio Mario Šetka. Iz kluba su se pobrinuli ipak za još jedan dodatni poklon, jer Mahmud Maki Radaslić iz Torcide Brda je danas donirao krv po jubilarni 125. put, pa je i on kući otišao s dresom.

Pogledajte priloženu fotogaleriju i saznajte kako je to danas izgledalo na Poljudu.

Komentiraj