sve je isto kao lani

Marko Matoc preuzeo stvar u svoje sposobne ruke

Hajduk je doputovao u Koprivnicu tražeći prigodu da izbije na prvo mjesto HNL-a, a dočekao ga je Marko Matoc.

Počelo je otvoreno s obje strane, domaćini su krenuli s trojicom u zadnjem redu, te na Hajdukov pressing odgovorili istim oružjem. Igrači Ivice Sertića su većinom dugim loptama tražili Krstanovića u napadu, dok je Hajduk pokušavao uglavnom preko bokova, ali u prvih desetak minuta utakmice nismo zabilježili opasnijih situacija s bilo koje strane.

U četrnaestoj minuti Jairo je opasno pucao s ruba kaznenog prostora, vratar domaćih je obranio, a nakon toga bilježimo još dvije opasne situacije po gol Slavena. U Šesnaestoj minuti pokušava Jradi iz slične situacije, ali opet je Filipović obranio.

Filipović je igrač utakmice za sada, u osamnaestoj minuti je obranio lukav pokušaj Caktaša špicom sa 16 metara, a par minuta kasnije Duka je obranio udarac Parackog iz slobodnog udarca.

GALERIJA Slaven Belupo – Hajduk

U 36-oj minuti krasna kontra Hajduka, povukao je Eduok po desnoj strani, proigrao Jaira, koji idealno poslužuje Jradija, koji s 13 metara u odličnoj situaciji puca preko gola.

Minutu kasnije, Puclin je pucao sa samog ruba šesnaesterca u prvi kut Tomislava Duke, trebao je to biti lak posao za vratara Hajduka, ali lopta mu je prošla ispod ruke i domaćini su zahvaljujući njegovoj kardinalnoj pogrešci poveli 1-0.

Na poluvrijeme se otišlo tim rezultatom, a nakon što je uvodnih osam minuta prošlo bez uzbuđenja, Burić vadi Simića i uvodi Svatoka, a umjesto Jradija uvodi Marina Jakoliša.

Niti minutu kasnije, Jakolišu Marko Matoc pokazuje crveni karton, izveo je Hamza slobodni udarac, gurao se napadač Hajduka s obrambenim igračem domaćina, na snimci se vidjelo da nije bila riječ o nikakvom udaranju, ali igrač Slavena je pao, a uvijek objektivni prijatelj Igora Tudora ga je isključio.

Ovo je iznenadilo samo one koji nisu upućeni u stanje u hrvatskom nogometu, a mi smo odlučili ne pratiti više ovu utakmicu, jer bi se ipak  začudili da Hajduk ponovi poduhvat iz ožujka, kada je na istom mjestu okrenuo u identičnoj situaciji.

Izgleda da je to taj novi, provjetreni HNS, s novom snagom. Djeluje isto kao i prije, ali možda nas netko uspije uvjeriti u suprotno.

Jedino što nam ostaje jest preporučiti da pogledate priloženu fotogaleriju, barem zbog koreografije Torcide, koja je bila jedina vrijedna spomena danas u Koprivnici.

Komentiraj