„Možemo bit prvi“

Mijo Caktaš progovorio za medije

Mijo Caktaš je po mnogima najbolji, a kažu i najskuplji igrač Hajduka, a baš taj podatak donio mu je puno problema od kad se vratio na Poljud u zimskoj pauzi prije nešto manje od dvije godine.

Nije ga bilo u medijima punih godinu dana, nije htio razgovarati s novinarima, iznimku je napravio samo kad je pozvan u reprezentaciju na koncu prošle sezone, pa je u trenirci HNS-a uredno stao pred mikrofone. Povratkom u klupsku opremu sve do danas nastavio je svoj silenzio stampa.

Danas je sjeo pred nekolicinu novinara akreditiranih pri klubu, i naravno da smo počeli baš s tim, ali Mijo je došao dobro pripremljen – ni riječi nije htio reći o prošlosti, o sukobu s Bjelanovićem, valjda je dovoljno vremena prošlo da sad već iskusni Dugopoljac sa smiješkom na licu može pričati o vremenima kad ništa nije bilo tako jednostavno kao danas.

Goran Kovacic/PIXSELL

Ni riječi nije rekao ni o odnosu s Kopićem, ni problemima u svlačionici, tek pokoja crtica o tome kako je teško bilo kad su ga na zub uzeli i navijači.

Na pitanje o razlici njegovih igara nakon dolaska Siniše Oreščanina odgovara pitijski – nekad stvari idu, a nekad ne idu. Podsjetio je vašeg reportera u tom trenutku na Matu Baturinu koji je svojedobno izgovorio „dikod uđe, dikod ne uđe“.

Smatra Mijo da je njegov odluka da ne priča o svemu što se događalo ispravna, kaže da je sve dobro završilo, jer je bio najbolji igrač lige i najbolji strijelac, slaže se da je rezultat momčadi bio loš, ali kaže Mijo opet – tako je to u nogometu, nekad imate bolji period, nekad lošiji.

Kaže Mijo da ove godine Hajduk ima odličnu momčad, kaže da je prijelazni rok odrađen dobro i da Hajduk može biti prvi ove godine, odnosno da će dati sve od sebe da tako i bude.

Bilo je još pitanja danas, Mijo je na neke stvari i odgovorio, na svako „škakljivije“ uskakali su momci iz Hajdukove službe za odnose s javnošću, pa kako nas je Mijo uredno godinu dana izbjegavao, na koncu sam zapravo jednostavno odlučio ne prenositi njegove riječi.

Preživjeli smo bez njih godinu dana, možemo i dalje.

Komentiraj