Kad si prvi na kraju sezone

Mordor te čeka: Kako najaviti utakmicu?

Najaviti utakmicu koja danas očekuje momčad Hajduka doista nije lako.

Hajduk je otputovao u Zagreb na noge neprikosnovenim vladarima hrvatskog nogometa, onima radi kojeg cijela ta priča i postoji, u jednoj čudnoj atmosferi, jer em je petak, potpuno nenormalan dan za igrati najveći, tj. jedini pravi derbi hrvatskog nogometa, a možda i sporta, em je situacija na više razina najblaže rečeno – čudna.

Naime, Hajduk je ispraćen kao na klanje, što je i logično s obzirom na činjenicu koliko iznose plaće i vrijednosti igrača u momčadi, a ništa nije pomoglo ni to što će Hajduku nedostajati doslovno pola prve momčadi.

S druge strane, navijači Hajduka se ne predaju, južna tribina će biti zavidno ispunjena, što je ona činjenica koja bi svakog ljubitelja sporta trebala veseliti – jer to je smisao svega ovoga, ne milijuni koji će se brojati nakon prodaje nekog neodraslog mladića koji gura loptu za novac.

A ti navijači su pred polazak u glavni grad Hrvatske sinoć posjetili sjedište stranke koja faktički upravlja hrvatskim nogometom, ali i cijelom državom, i upozorili na represiju prema navijačima, koja je odavno prešla sve granice.

Hajduk će danas izgubiti. Ili neće, i to je sve pametno što se može reći o samoj utakmici iz perspektive navijača velikana s Poljuda.

Tužnija je, puno tužnija činjenica je da onu koja je započela prije ravno pet godina još nije dobio. Ali nije ni izgubio, makar gubi velikom razlikom, a usput napada na vlastitu branku u toj utakmici.

Novinarski bi bilo napisati pokoju riječ o epidemiji prenapregnutosti mišića kod Hajdukovih igrača, ali danas ćemo to preskočiti, iako smo to pitanje postavili Damiru Buriću na prvoj ili drugoj press konferenciji, kada smo bili zabrinuti za promjenu sustava fizičke pripreme igrača.

Hajduku će trebati puno sreće da neokrznut izađe iz današnjeg dvoboja, podršku ima kao niti jedan drugi klub u zemlji, bilo bi lijepo da i klub dođe na tu razinu i pruži tim svojim navijačima koji ga guraju ono što zaslužuju.

Komentiraj