komentar utakmice

Oreščanin o pozitivnom ozračju u momčadi: Naši odnosi neka ostanu među nama

Hajduk se protiv Istre dugo mučio, ali je na koncu s tri gola prelomio utakmicu u svoju korist.

Pred utakmicu je trener Oreščanin najavljivao rotacije u momčadi radi gustog rasporeda igranja, ali na koncu je odmor dobio samo mladi Bradarić, kojeg je na lijevom boku zamijenio Fomitschow. Uz to, na vrata Hajduka se vratio Posavec.

Od samog početka Hajduk je kontrolirao situaciju na terenu, ali u prvom poluvremenu nije stvorio dovoljno opasnih situacija pred golom gostiju. Hajduk je imao posjed od 77%, ali taj posjed je bio poprilično jalov, iako je jasno da Hajduk igra puno lakše od kad je Siniša Oreščanin preuzeo vođenje prve momčadi.

Nakon što je Istra povela, Oreščanin radi dvije izmjene u nekoliko minuta, umjesto Gyurcsóa je ušao Ivanovski, a umjesto Palaverse Hamza. Hajduk je zaigrao drugačije, s Ivanovskim u centralnoj poziciji, i napadi su od tog trenutka postali puno konkretniji. Dojam je da je trener imao “plan B” u slučaju ovakvog razvoja događaja na terenu i taj plan je ovaj put uspio, jer sitnim korekcijama u pozicijama dobio je željenu reakciju na terenu.

Priča utakmice je ipak potez Caktaša. Nakon gola otrčao je do klupe i zagrlio trenera Oreščanina. Vjerojatno mu je htio zahvaliti na podršci koju je dobio od njega u najavi utakmice i dojam je da je Caktaš napokon proigrao nakon svih peripetija koje su se uz njega vezale zadnjih mjeseci.

Utakmica je rezultatski riješena šest minuta prije kraja kad je Ivanovski realizirao lijepu akciju u kojoj mu je Jairo asistirao u trenutku kad su bili u situaciji u kojoj su sami izašli pred vratara gostiju. I on je otrčao do klupe, baš kao i Caktaš. Izgleda da je Siniša Oreščanin pronašao formulu za ostvariti kemiju u momčadi. Dobra vijest pred utakmicu s Dinamom.

Nakon utakmice, trener Oreščanin je prokomentirao utakmicu:

– Teških 90 minuta, bilo nam je jako važno pobijediti danas, ta tri boda u zadnjoj utakmici jeseni na Poljudu. Zamjene su dosta utjecale na tijek igre, promijenili smo malo geometriju, jer smo do tad igrali dobro, ali bez dovoljno konkretnih kretnji u zadnjoj trećini.

– Treba nam vrijeme, vrijeme i vrijeme da budemo konkretniji. Prvo poluvrijeme smo bili dosta jalovi, ali u drugom smo korigirali određene stvari.

– Treći žuti za Juranovića i Ivanovskog su velika šteta, jako mi je žao zbog toga, ali koga nema bez njega se mora.

– Odmah čim smo došli prije deset dana vidio sam želju ovih momaka da poprave lošu sliku o sebi. Imamo puno posla da im pomognemo i da napredujemo, sad ćemo pred Dinamo napokon imati cijeli tjedan da odradimo normalan proces oporavka i pripreme.

– Puno mi znači reakcija Caktaša i Ivanovskog nakon golova, hvala im za to, ali ne bih širio priču o tome. Neka naši odnosi ostanu među nama. Mislim da je samo trebalo malo s ljudske strane prići i razgovarati s njima. Sve je to na koncu nogomet, njihovo povjerenje se treba zadobiti nogometnim znanjem, to su iskusni igrači koji znaju igrati, treba im samo dati podršku i pomoći im da odrade sve što znaju.

Komentiraj