Oreščanin pred Inter: Sad treba pokazati pravi gard

Hajduk je doživio neugodan poraz u Gorici, sve smo rekli o sudačkim uvjerenjima i zaustavljanju Hajduka u prethodim analizama, ali stoji činjenica da je Hajduk prošle subote odigrao lošu utakmicu.

Trener Siniša Oreščanin se nije na današnjoj press konferenciji htio previše vraćati na tu utakmicu, samo je potvrdio da je to utakmica koju smatra lošom, a na pitanje kako je momčad reagirala nakon poraza je bio vrlo jasan – to ćemo saznati tek sutra.

Hajdukovci su se pripremali u „zavjetrini“, dok su se mediji i navijači bavili drugim temama, prvenstveno odnosima s HNS-om (o tome nešto kasnije u članku koji objavljujemo poslijepodne), otišli su i na team building, koji je već bio dogovoren ranije, ali je definitivno „upao“ u odlično vrijeme.

Sezona već traje dovoljno da se unutar momčadi mora javiti „zamor materijala“, i fizički i psihički, logično je i da se ponekad dogodi pad, a na stručnom stožeru je da to anticipira na vrijeme i da krizu koja je neminovna prebrodi što brže.

Nedostajati će sutra Jairo i Bradarić zbog kartona, a s obzirom da se radi o dvojici (uz Nejašmića) igrača s najvećom minutažom, to i ne mora biti toliko loše. Ozlijedio se i Gyurcso, a ni Lopez još nije spreman za puni intenzitet treninga, pa će Oreščanin imati o čemu razmišljati do sutra u 16.30. Kad tome dodamo Juranovića i Vučura, koji su duže vremena van stroja, jasno je da Hajduku nedostaje “pola momčadi”.

Zadnji korak je obično najteži, a Hajduka u svibnju očekuje baš taj, naizgled lagan, ali zapravo doista vrlo škakljiv korak, po dosta skliskom terenu u svakom pogledu.

Ipak, Hajdukovi navijači s pravom očekuju da momčad reagira na pravi način i dohvati barem to treće mjesto do konca prvenstva, što bi i igrači trebali željeti svim silama, jer to bi značilo da europska sezona počinje dva tjedna kasnije, što bi i njima poprilično olakšalo stvari koje ih očekuju nakon (pre)kratke ljetne pauze.

 

Komentiraj