"teško gostovanje"

Oreščanin uoči Osijeka: “Očekujem borbenu utakmicu, gledat ćete Hajduk s gardom!”

Nogometaši Hajduka u srijedu od 17 sati u Gradskom vrtu igraju protiv Osijeka u sklopu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa.

Bit će ovo druga utakmica u kojoj će Bijele voditi trener Siniša Oreščanin, nakon što je u debiju upisao prvenstvenu pobjedu na gostovanju kod Rudeša.

“Svjesni smo da je ova utakmica vrlo bitna za pozitivan pogled u nastavku sezone. Optimistični smo, najnormalnije se spremamo nakon pobjede protiv Rudeša, u pripremi smo odradili svoje i znamo što možemo očekivati u Osijeku. To je uvijek bilo teško gostovanje, očekujem jednu borbenu utakmicu, ali isto tako vas uvjeravam da ćete tamo gledati Hajduk s gardom”, između ostalog je kazao trener Siniša Oreščanin na konferenciji za medije uoči utakmice.

Dodao je kako su svjesni kako je Osijek vrlo nezgodan protivnik, pogotovo kući.

“Hajduk je imao tamo vrlo teška gostovanja i onda kada je bio u vrlo jakom sastavu prijašnjih godina. Zato očekujem jednu pravu fajtersku utakmicu, utakmicu na ispadanje.”

Brojne pohvale stigle su na adresu Oreščanina nakon pobjede nad Rudešom, a on sam kaže kako ljudi nisu stijene i da to godi. Međutim, svjestan je kako je tek na početku, ali je i zadovoljan što su u prva dva tri dana igrači uspjeli pohvatati novosti s kojima su ih opteretili. Svjestan je i kaže kako će se nakon izgubljene utakmice čuti i ona druga strana.

Vikend iza Hajduka bio je uspješan, dobro su prošli i juniori, pioniri i kadeti, pa je novinare zanimalo može li se tako i nastaviti.

“Iz vaših usta u Božje uši. Znamo da je Osijek dobar domaćin i ne daje baš puno gostima. Zadnju utakmicu su imali derbi s Rijekom, bio je vrlo turbulentan ogled, pa očekujem jedan vrlo motiviran Osijek, koji će pokušati jednu lošiju sliku od vikenda ispraviti sutra.”

Sutrašnja utakmica mogla bi se nazvati utakmicom sezone, za Bijele je puno toga na vazi, preko Kupa bi mogli sebi osigurati mjesto u Europi. Slična priča bila je i prošle godine kada se Hajduk preko Osijeka plasirao u polufinale.

“Ja ne volim te izraze povijesne, odlučujuće, mislim da će život ići dalje i nakon te utakmice. Ona može usmjeriti ili ne, ali mi smo koncentrirani na momčad i na njeno napredovanje. Tu smo tek tjedan dana, zato mislim da takvi izrazi nisu dobri za psihološku pripremu igrača. Dao bog da mi dobijemo utakmicu, mislim da bi to bio puno pozitivniji završetak polu sezone, ujedno na tome možeš nešto graditi na pripremama nakon toga”, kaže trener “Bijelih”.

Dodaje kako očekuje goropadan Osijek, koji će na refule pokušati stisnuti Splićane da ne izađu sa svoje polovice, a hoće li se to i dogoditi to će se vidjeti sutra.

“Jedva čekam utakmicu, baš me zanima, zato što smatram da je vrijeme da i u Osijek Hajduk dođe s gardom, a taj gard je lopta i mi ćemo se sutra pokušati nametnutu na terenu”, kaže trener Oreščanin, kojem je važno i stanje na terenu, a najavljena kiša neće biti nikome od pomoći.

“Od subote gledamo kakvo će biti vrijeme u srijedu. Sutra bi trebalo biti dobro. U Osijeku je teren inače O.K., što nam je vrlo bitno. Razmišljamo i o tome što se tiče profila igrača.”

Hoće li braniti Ljubić ili Blažević još uvijek se ne zna, odluka će se donijeti nakon današnjeg treninga.

Komentiraj