Planulo tisuću ulaznica za jug Maksimira

Hajduk sutra igra zadnju utakmicu sezone, protiv Dinama na Maksimiru, u kojoj traži bod(ove) za potvrdu trećeg mjesta i lakši ulazak u sezonu.

Siniša Oreščanin još jednom pokušava skinuti teret sa svoje momčadi, ne apostrofirajući važnost trećeg mjesta, predstavljajući i ovu sutrašnju utakmicu, kao “jednu od”, ali i on je svjestan da ta utakmica, čak i da ne donosi to treće mjesto ne može biti i nije samo jedna od utakmica.

Za početak, za običnu utakmicu ne planu ulaznice za gostujuće navijače koje su na prodaju u poljudskom dućanu. A ovaj put ih je otišlo svih tisuću koje su stigle u Split, a zadnja je prodana još jučer oko 15 sati.

Trener ni ovaj put nije puno pričao o momčadi, ali po našem viđenju, očekujemo da Fran Tudor sutra odigra svoju oproštajnu utakmicu od bijelog dresa, sasvim moguće na lijevom boku, dok bi Jurić još jednom mogao pokriti desni. Možda i zamijene strane, ali očekujemo da to bude bekovski par.

Oko ostalih pozicija ne bi trebalo biti velikih iznenađenja, postoji još i upitnik oko stoperskih pozicija, gdje Ismajli nije više onako “zacementiran” kao što je izgledalo, ali na tim mjestima se treneri najteže odlučuju za izmjene.

Hajduku ova utakmica, osim same činjenice da se radi o derbiju i pokazatelju gdje se stiglo s napretkom, jer Dinamo je ipak onaj pravi test za to, donosi treće mjesto, koje je, iskustvo nam govori jako važno u kontekstu iduće sezone.

Naime, osim činjenice da bi se dobilo više odmora nakon sezone, i što bi se izbjeglo igranje pretkola Europa lige više, pa još van Poljuda, treba napomenuti da bi Hajduk osim igranja van Poljuda imao problem i s mjestom za treniranje, jer to kako Poljud izgleda nakon festivala koji donosi korist svima, a Hajduku direktnu štetu, nije lako opisati.

Očekivati da Osijek neće pobijediti Inter bi bilo poprilično optimistično, ali Hajduk ovisi samo o sebi. Treba otvoreno reći da je Dinamo apsolutni favorit, a ne treba sumnjati ni u to da će domaćin biti posebno napaljen, jer ma koliko se trudili izbjeći isto – Hajduk je njihov jedini pravi rival.

Pogledajte u videu što je sve na današnjoj konferenciji za medije rekao Siniša Oreščanin.

 

 

Komentiraj