komentar novog "potresa" na Poljudu

Kad se i dogodi nekoliko dana prividnog mira, netko se već pobrine da bar malo zatrese Poljud

Pred derbi s Dinamom, u javnost su procurile fotografije trojice igrača Hajduka u “veselom” raspoloženju.

 

Potresi u i oko Hajduka su toliko učestali da više i nisu vijest. Ono što je na granici zdravog razuma jest činjenica da ogroman dio tih afera, prepucavanja, šokova i potresa proizađu iz samog kluba.

 

Drugim riječima, kad i izgleda da je sve mirno, kad navijači ne rade pritisak, kad se svi oni koji su neskloni modelu upravljanja ili pojedincima u klubu primire, za privlačenje neželjene pažnje pobrine se već netko iz kluba.

 

Ovaj put se potres dogodio u tjednu pred posljednju utakmicu polusezone, u osvit derbija s Dinamom, kad se zakopavaju sve moguće ratne sjekire, jer i Hajdukova disperzirana i posvađana obitelj se, baš kako je svojstveno ljudima iz ovih krajeva, na koncu ujedini samo kad ima zajedničkog protivnika.

 

I baš kad se činilo da je s novim trenerom Hajdukov brod krenuo prema mirnijim vodama, kad se očekuje novi saziv nadzornog odbora koji će se izabrati u subotu, kad je momčad počela pokazivati naznake ideje u igri, i kad je momčad izgledala kao da je pronašla malo mira, na društvene mreže je iscurilo nekoliko fotografija trojice Hajdukovih igrača u veselom raspoloženju.

 

Photo: Instagram

Nije poznato kad su fotografije nastale, ali kako je na njima Stipe Vučur, koji je u klub došao ovog ljeta, očito je da su iz recentnog perioda. Treba naglasiti da sami igrači nisu objavili te fotografije na društvene mreže, nego ih se netko dokopao i objavio.

 

Iz Hajduka su šturo poručili kako će ispitati sve okolnosti i donijeti internu odluku o eventualnoj kazni, po klupskom pravilniku.

 

Ako ulazimo u samu problematiku, postoji više načina kako pristupiti ovom slučaju. Sportaš koji pije alkohol i puši cigaretu nikako nije dobra slika. S druge strane, što će igrači činiti u svoje slobodno vrijeme je ipak samo njihova stvar. Ponekad je mladim sportašima i potreban ispušni ventil, jer u strogom su režimu treninga, prehrane i života općenito.

 

I u tom grmu zapravo leži zec. Kada ste uzoran sportaš, koji na terenu pruža sve ono za što ste plaćeni, uzmimo za primjer Cristiana Ronalda ili našeg Marija Mandžukića, nitko vam neće zamjeriti ako izađe fotografija na kojoj pijete vino i jedete pršut. Čak će vam se i preko cigarete prijeći.

 

Na koncu, pršut i crno vino su dalmatinske delicije i način života koji bi bio dobrodošao u Hajduku, nitko ne bi igrače osuđivao da jednom tjedno ako treba otvore bocu dobrog vina, pojedu pršuta i zaigraju međusobno partiju pokera.

 

Ali samo pod uvjetom da na terenu pružaju ono što se od igrača Hajduka očekuje.

 

Međutim kad ste plaćeni kao pojačanje, a došli ste spremni otprilike na razini veteranskog piciginaša s Bačvica, kad niste odigrali dvije suvisle akcije u nekoliko mjeseci, onda vam takve stvari nisu dopuštene, štoviše, neoprostive su.

 

I zato Hajduk mora zaštititi svoje interese i takve odstraniti iz svlačionice. Ne radi lijepljenja pršuta na čelo, to je stvar ukusa i razuma, nego samo radi toga što je riječ o igračima koji na terenu ne donose ono što bi trebalo.

Komentiraj