Derbi

Puna šaka brade

Cilj opravdava sredstvo. Uz mnogo branjenja i zrnce sreće Hajduk je uspio s Maksimira izvući bod. Uz sve to, samo su Hajdukovi igrači tresli mreže, jer je Ismajli zabio autogol u 12. minuti, na korner je zakačio loptu koja je završila iza Marina Ljubića.

Dinamo je na terenu nadigrao Hajduka, pogotovo u prvom djelu gdje su Petković, Olmo i Ivanušec u prostoru između obrane i vezne linije radili kaos. No, na kraju se broje zgodici. Dinamovi igrači nisu zabili ni jednog, pa se šaljivo može kazati da su dobro i prošli s remijem.

Hajduk je u napadu bio bezopasan, Dinamo se poslužio sad već prokušanom taktikom protivnika “bilih”, markiranjem Nejašmića, a ostali igrači nisu bili spremni organizirati ništa smisleno. No, Dinamo je na kraju postao žrtvom jedne nogometne floskule. Kad ne zabiješ svoje prilike, primiš gol. U jednoj ne previše opasnoj situaciji Leovac je igrao rukom, penal u 45. minuti, Caktaš ga je izveo u maniri Alana Shearera, uz malo kopanja živaca jer ga je od prečku pospremio u gol.

U drugom dijelu je Dinamo i dalje imao ogromnu prevlast, ali uz još manje prilika, koje je Ljubić, danas najbolji igrač Hajduka, uspješno ukrotio. Kalik je malo s nekoliko faulova plesao na rubu crvenog kartona, ali se uspio izvući. Nakon skoro pa maksimovićevskog produžetka od sedam minuta, dvoboj je završen i Hajduk svakako zadovoljno može doma.

GALERIJA: Hajduk remizirao na Maksimiru

Nastavak niza bez pobjeda ovaj je put prihvatljiv, remi s ovakvim rasporedom snaga na terenu puna je šaka brade. Uz jednu bitnu opasku – udarni tandem halfova je zbog žutih kartona izgubljen za Rijeku sljedeći vikend.

I za kraj, malo o utakmici koja se igra već pet godina, o onom neodigranom derbiju. Hajdukovci su na zagrijavanje izašli s majicama podrške navijačima, navijači su ponovno imali golgotu po putu do Zagreba, stanje u hrvatskom nogometu i dalje je toksično, kao i 22. studenog 2014. godine, na što je klub podsjetio i priopćenjem danas. Kraj tog dvoboja još se mora odigrati, a nakon primirja koje je jednoj strani odgovaralo dok se na Poljudu ne odradi reprezentativna tekma, jasno je da Hajduk i njegovi navijači taj dvoboj moraju sami odraditi.

Komentiraj