emocije su zajebane

Renato Čupić: Suze pobjednika

Pročitajte emotivni tekst koji je povodom jučerašnjih događaja sinoć objavio naš kolumnist, Renato Čupić.

Suze pobjednika. Ne. Hajduk danas nije izgubio nijedno finale. Ne. Hajduk danas ne slavi poraz. Ne. Hajduk nije moralni pobjednik jer takvi ne postoje. Hajduk je stvarni pobjednik. Slavi novu pobjedu.

Pobjedu protiv sustava koji uništava hrvatski nogomet desetljećima. Sustava koji odgaja mlade suce da kradu djecu. Sustava koji odgaja suca da napadne dijete jer mu se usprotivilo nakon utakmice. Sustava koji nema nijednog vrhunskog suca u Europi. Sustava koji nema budućnost.

Hajduk je danas dobio još jednu bitku u odgoju svih svojih generacija. Onih u bijelom dresu i onih na bijeloj tribini. Zid je svakim danom sve čvršći. I mogu biti svi protiv nas. Mogu nas nazivati kako god hoće. Mi ovaj rat ne možemo izgubiti.

GALERIJA Doček pionira Hajduka na Poljudu

I zato, ona suza, puštena na terenu nakon utakmice je pobjednička. Poštena u ovom okaljanom društvu koje se naviklo na takvu vrstu pobjeda. Suza od koje se radi armirani štit ne samo Hajduka već i hrvatskog nogometa. Budućnost Hrvatske.

Ovo jedno slavlje pobjede večeras, toj djeci i svim ostalim generacijama, više znači od bezbroj medalja i pokala lažnog sjaja HNS-a. Njihovi suparnici će do iduće sezone ovakvu pobjedu zaboraviti.

S druge strane, ovaj doček toj djeci će ostati upisan u memoriju dok su živi i nosit će ih da sutra budu bolji igrači i ljudi. Najbolji što mogu biti. Tu se rađaju novi Pašalići i Palaverse. Svake godine, u svakoj generaciji. One njihove suze, večeras će u krevetu zamijeniti osmijeh. Osmijeh kakav nikad ne bi imali i da su pobjedili na terenu s 5 razlike.

Oni su večeras saznali što znači prava pobjeda.

Komentiraj