Pobjeda na Malti

Taman koliko treba: Gzira – Hajduk 0-2

Hajduk je u prvom pretkolu kvalifikacija za Europa ligu večeras pobijedio maltešku Gzira United golovima Gyurcsa i Dolčeka.

Nije to bila utakmica za pamćenje, očito je da je procjena stručnog stožera bila takva da su se ove dvije utakmice protiv malteške momčadi pripremile na način da se shvaćaju kao dio pripremnog perioda, jer Maltežani jednostavno kvalitetom ne mogu ozbiljno priprijetiti i lošijim momčadima od Hajduka.

Ritam je bio poprilično spor, Hajdukovcima je popriličan problem stvarala spora umjetna podloga na Centenary stadionu u Ta’ Qali.

Prvi gol pao je koncem prvog poluvremena, Gyurcso je izveo kazneni udarac, vratar domaćina je odbio loptu u stativu koja se odbila ravno na nogu mađarskom napadaču koji nije imao težak posao.

Kako je utakmica protjecala, Hajduk je dominirao sve više kako su domaćini padali fizički, a pobjedu je potvrdio Dolček nakon kontranapada na isteku sudačke nadoknade.

Uzvratna utakmica igra se za devet dana na Poljudu, a Hajduk već može započeti pripreme za drugo pretkolo i proučavati svoje potencijalne protivnike.

Nedostajao je danas Caktaš i osjetilo se to, jer nedostajala je realizacija u igri, a iz dobro informiranih izvora saznajemo da bi toliko očekivani napadač, koji bi trebao biti dodatno rješenje u vrhu napada, na Poljud trebao stići već u sljedeća dva dana.

Komentiraj