nema euforije, ali zakuhava se pred prvu utakmicu na Poljudu

“Tri pretplate i pet ulaznica za Gziru, molim Vas”: Gužva na Poljudu, ali nema redova

Iako za sada izostaje ona uobičajena ljetna euforija na Poljudu, oko stadiona je poprilično živo pred prvu domaću utakmicu sezone, navijači su pohrlili po svoje pretplate i ulaznice, gužve ima, ali zbog dobre organizacije Hajdukovog Odjela za članstvo nema onih standardnih redova kojima smo svjedočili u prošlosti.

Preko 4300 navijača već je kupilo svoju godišnju ulaznicu koja im jamči mjesto na Poljudu na svim domaćim utakmicama, a jučer i danas je poprilična gužva jer do sutra je rok u kojem im se čuvaju mjesta za utakmicu prvog pretkola kvalifikacija za Europa League protiv Gzire United.

Već neko vrijeme se u slučaju navale na šaltere Odjela za članstvo pred ulazom dijele brojevi, pa umjesto da čekate u redu, možete sjesti negdje u hlad ili otići na kavu, a stanje s brojevima pratiti online putem stranice Našeg Hajduka.

Otišli smo do Odjela za članstvo još jučer, zamoljeni od navijača koji ne žive u Splitu da im usput kupimo ulaznice za utakmicu, dobili smo broj 30, na redu je bio broj 14, čekali smo negdje oko pola sata, što ne mora biti pravilo, jer kako su nam rekli vrijedni volonteri NH koji pomažu oko organizacije posla, može se dogoditi da jedna osoba dođe kupiti deset pretplata, što onda i traje duže, dok smo mi, koji smo došli samo kupiti nekoliko ulaznica na šalteru proveli svega minutu ili dvije.

GALERIJA: Na Poljudu počela izgradnja parka “Za sva vrimena”

Jutros je red bio još veći nego jučer, neki su pred ulazom bili i prije otvaranja odjela, a voditeljica Hajdukovog Odjela za članstvo, Blanka Sunara nam je rekla kako su, poučeni iskustvom iz prošlih godina, bili spremni na to, te zato i zamolili volontere da pomognu.

Ona nam je i dala podatak o broju prodanih pretplata, brojka će do večeras vjerojatno biti i dosta veća, a ulaznica za utakmicu u četvrtak, hvala na pitanju, još ima, ali odlaze dosta brže nego se očekivalo.

Pitali smo ljude u redu kako im izgleda organizacija, zadovoljni su što ne moraju stajati na suncu, a još uvijek ima onih koji naivno uđu u Odjel, oduševljeni što nema reda, a kad im se pruži broj i objasni da svi ovi ljudi koji sjede uokolo zapravo čekaju red, budu ponešto razočarani.

Foto: Splitski dnevnik

Jedan od njih je i Josip iz Trogira, koji nam je rekao kako je došao po pretplate za sebe i još dva prijatelja, uzimaju, kaže, sjever već godinama, a usput kupuje i pet ulaznica za prijatelje koji su stigli iz Njemačke na odmor, pa žele pogledati utakmicu. Oduševljen je, kaže, što se počelo s radovima na izgradnji parka “Za sva vrimena” pred ulazom na stadion, kaže da će za koju godinu tamo biti i njegovo ime, i jedva čeka vidjeti kako će to izgledati.

Napomenimo kako se ulaznice za utakmicu mogu kupiti i online, te na prodajnim mjestima diljem zemlje, a iz Odjela još jednom pozivaju navijače da svoje ulaznice kupe na vrijeme kako bi se izbjegle gužve na dan utakmice.

Osim što štedi vrijeme, štedi i novac, jer na dan utakmice ulaznice su skuplje deset kuna po komadu.

Sve informacije o kupnji ulaznica možete pronaći ovdje, iz Hajduka se nisu htjeli zalijetati s najavama oko broja gledatelja koje očekuju na prvoj utakmici, ali naša slobodna procjena je da će Poljud biti itekako popunjen, jer bez obzira na rezultat prve utakmice i sve loše vibracije koje se šire oko kluba, navijači su željni utakmica na Poljudu, a ljetna euforija samo čeka dvije pobjede, pa da se proširi uobičajenim tempom.

Komentiraj