osigurali kvalifikacije za europa ligu

Ušuljali se!

Hajduk je na praznom Poljudu pobijedio Istru 4-1 i osigurao izlazak na europsku scenu.

Prvo poluvrijeme je još jednom bilo ispod razine, Hajduk je igrao bez potrebne žustrine, a Istra je prelagano dolazila u opasnu zonu pred gol domaćina. Već u šestoj minuti Ivančić je izašao sam na Posaveca i doveo goste u vodstvo.

Gosti su ispunili obećanje, dojam je da su se doista trudili dobivati žute kartone, ali sudac Pejin je izbjegavao vaditi kartone iz džepa. Ovaj put barem nikome nije pokazivao na znak respect. Ono što je doista loše u svemu tome jest što su Puležani nekoliko puta baš pogibeljno startali na protivnike.

U svemu tome, vrijedi zabilježiti i činjenicu da je gostujući trener Igor Cvitanović nekoliko puta oštro prosvjedovao zbog suđenja, ušao je u jednom trenutku i u verbalni sukob sa sportskim direktorom Bjelanovićem, pokušao je isto nešto ranije sa Sinišom Oreščaninom, ali trener domaćih ga je brzo isključio iz komunikacije.

GALERIJA Karusel Torcide po Splitu

Taj sukob se dogodio nakon doista pogibeljnog starta na Bradariću, zbog kojeg je mladi Hajdukov branič morao napustiti teren, a sudac ne bi pogriješio ni da je Ivančiću pokazao i izravni crveni karton umjesto žutog, jednog od pet koje je do kraja utakmice ipak pokazao gostima..

Hajduk je, po već ustaljenom običaju sa zadnjih utakmica na Poljudu u drugom poluvremenu uspostavio kontrolu, i riješio pitanje pobjednika golovima Caktaša, Gyurcsa, Jaira te Nejašmića koji je u sudačkoj nadoknadi postigao svoj prvijenac u bijelom dresu.

Osim što je riješio pitanje pobjednika, Hajduk je i matematički osigurao kvalifikacije za Europa ligu sljedeće sezone, ušuljavanje je time okončano, a ostaje još derbi s Dinamom na Maksimiru sljedećeg vikenda.

Komentiraj