Napokon počinje

Varaždin kao polazna stanica i pokazna vježba proljetnog Hajduka

Hajduk danas u Varaždinu kreće s još jednim novim početkom, a domaćin je vjerojatno protivnik kojeg bi svaki trener poželio za prvu službenu utakmicu nakon što preuzme momčad, baš kao što je stadion koji se zove po predsjedniku Varteksa Anđelku Herjavcu možda i idealna scena za Hajdukovu momčad koja je daleko od idealnog stanja.

Danas u 15 sati završavaju muke najvjernijih navijača Hajduka kojima su tjedni i mjeseci bez službenih utakmica toliko dosadni, da su u stanju samo na osnovu odgledanih pripremnih utakmica pokrenuti malu euforiju i okupirati stadion gotovo 500 kilometara od Splita u prvoj utakmici proljetnog dijela.

Ove godine im i vrijeme ide na ruku, u Varaždinu je osvanuo pravi proljetni dan, i to više svibanjski, s obiljem sunca i temperaturom koja je već ujutro bila na dvoznamenkastoj razini.

Ulaznice koje su došle u Split rasprodane su u rekordnom roku, a već sinoć smo, u šetnji Varaždinom sreli „mali milijun“ Hajdukovaca.

Baš zbog toga što je atmosfera među navijačima takva, možda je zato za momčad bolje da prvu utakmicu koju igra u potpuno novom sustavu, i što je još važnije, a spomenuo je to i Igor Tudor u najavi utakmice, novim stilom igre, sa hrpom novih zahtijeva, ne igra na Poljudu već u gostima, a protivnik je, uz dužno poštovanje trupama Luke Bonačića, momčad s dna ligaške tablice, koja će se do konca prvenstva vjerojatno boriti sa zaprešićkim klubom za opstanak.

Hajduk će imati ogromnu podršku svojih navijača danas, ali neće biti onog pritiska Poljuda koji ih je znao sputati, a Varaždin je protivnik taman po mjeri – dovoljno dobar da Hajduk ne može odigrati „s pola snage“ i pobijediti, ali ipak netko koga Hajduk pobijediti – mora. Ili da izbjegnemo taj imperativ, možda bi bilo točnije napisati – pobjeda se očekuje s punim pravom.

Hajduk je na novom početku, nadamo se da neko vrijeme nećemo imati prigodu pisati o novima, jer to bi značilo da klub napokon ima kontinuitet struke, ono što mu nasušno treba da izađe iz turbulentnih vremena.
Utakmica počinje u 15 sati, izvještaj s lica mjesta možete čitati na Splitskom dnevniku.

Komentiraj