Family Day i DPH Summit u Karlsruheu

Veliki dan za Hajdukove navijače u Njemačkoj

DPH-ovi u Njemačkoj danas u Karlsruheu imaju svoj obiteljski dan, a iz Splita su im došli predstavnici Hajduka, Našeg Hajduka, stigao je i Ivan Gudelj, koji se priključio akciji „Za sva vrimena“, te onaj koji je najviše razveselio one najmlađe navijače Hajduka u Njemačkoj – Rico.

Lijepo je otputovati više od tisuću kilometara daleko od Splita i vidjeti koliko Hajduk znači navijačima diljem svijeta. Atmosfera koju smo osjetili još sinoć, na neformalnom druženju s predstavnicima lokalnih Društava prijatelja Hajduka, tih Hajdukovih veleposlanstava razbacanih širom Europe i svijeta nas je vratila u neka vremena kad nije trebalo nikome objašnjavati što je to veličina Hajduka.

Da ne odemo predaleko u opisivanje osjećaja koje smo doživjeli, nabrojat ćemo za početak što se sve danas događa u Karlsruheu, niti kilometar daleko od stadiona lokalnog kluba u kojem je Slaven Bilić svojedobno bio kapetan.

Uz druženje onih najmlađih s Ricom, odigrana je već utakmica između lokalnog kluba Croatia Karlsruhe i predstavnika DPH-ova, utakmica je završila nevažnim rezultatom, već je pedesetak članova obnovilo svoje članstvo u klubu, a među njima je i desetak novih članova, treba reći i da se jedan od gostiju, legenda Hajduka Ivan Gudelj priključio akciji „Za sva vrimena“ i uključio se u otkup dionica Hajduka.

GALERIJA Izložba raritetnih dresova Hajduka na Family Dayu u Njemačkoj

Ivan Gudelj će zajedno s Blažom Duplančićem predstaviti svoju knjigu „Hajdučka priča“, Boris Vrdoljak Mandeta će pričati o svojoj monografiji „Bili dres u boji“, dostupan samo onima koji se uključe u akciju otkupa dionica, predstavnici Našeg Hajduka će održati ćakulu s članovima, a o marketingu Hajduka će s gostima razgovarati voditeljica odjela marketinga kluba, Julija Hrstić.

Treba naglasiti da je organizirana i doista vrijedna aukcija povijesnih dresova Hajduka, skupljena iz privatnih kolekcija navijača, prva takve vrste van Hrvatske. Tu su originalni dresovi Ivice Šurjaka, Zlatka Vujovića, Blaža Sliškovića, Drage Čelića, Zorana Vulića, Slavena Bilića, Deana Računice, a i najvrjedniji eksponat, originalna desetka legendarnog kapetana koji nas je napustio prošlog tjedna – Jurice Jerkovića.

Pogledajte priloženu fotogaleriju s doista raritetnim dresovima, a u videu pogledajte kako je izgledao susret najmlađih navijača s Ricom.

Komentiraj