Prohujalo s arijom

Ljuta maternica (Što je žena bez PMS-a)

 
Ne gledam horore. Smatram da je poprilično neudobno gledat film kroz malu rupicu koju ostaviš kad se dekom prekriješ priko glave. Nadasve, klaustrofobično i nepraktično za konzumaciju kokica, čipsa, sarma… Također, previše vrimena mi oduzima. Svaki horor od sat i po vrimena vodi ka još 3 sata gledanja klipova s mačkama i pasima na Youtubeu.  Da se smirim. Da uspijem zaspat.
Ne gledam horore, ali jednom misečno živim jedan.
WARNING!
This movie contains blood, intense violence and strong language that may be disturbing to some viewers. Viewers discretion is strongly advised.
Naslov: Ljuta maternica.
Režiser: Maternica
Scenaristi: 20 ljutih kamiondžija
Producent: Braća Jajić
Glavni lik: Psihotična; Maliciozna Sestra (PMS)
Vrijeme: 7 dana
Plot:
Maternica želi dicu. Žena ne želi. Maternica želi osvetu. Maternica šalje PMS da izludi ženu.
Slavni citati:

  • U ljubavi, ratu i PMSu sve je dopušteno.
  • Vrime leti kad si pod tabletama i život ti se raspada.
  • Sve šta kažem ili ne kažem, napravim ili ne napravim, pomislim ili ne pomislim tijekom PMS ne bi mi se trebalo uzeti za zlo u nijedno situaciji. Stvarnoj ili imaginarnoj.

PMS je kučka koja može pretvorit i najmirniju i najbolju curu u kučku. Ne izmišljam. To je znanstveno dokazano. Uostalom, šta očekuješ od mene dok krvarim – jednom mjesečno – dvanaest puta u godini? Da ne spominjem emocionalni rollercoaster – bez obzira koliko si visok, ako si mi u radijusu dovoljnom da te čujem kako dišeš i trepćeš, povest ću te sa sobom na vožnju. Pa ćemo se malo smijat, malo plakat – naizmjenice – svakih 15 minuta – sve dok ne dođe do toga da plačemo i smijemo se u isto vrime – to je znak da je PMS odnia šalu, odnosno da je vrime za Normabel. I normabelno je da osjećaš strah. Jer PMS je “zabavan”. Nešto kao bungee jumping – s konopom koji gori – i most gori – sve gori – jer si u paklu.
Da nije sve tako crveno, skužaj, crno ipak ti ostaju dva solidna tjedna misečno kad si normalna. Taman dovoljno da se ispričaš svim ljudima – kolateralnim žrtvama svog PMS-a, vratiš onaj mali glasić u sebi, koji se inače zove savjest, s odmora, podsjetiš ljude zašto te vole, shvatiš da Bog/Svemir ipak nije muškarac, odmoriš svoje tilo od Neofena i nađeš smisao života.
U međuvremenu, dok mirnija i bolja vrimena ne dođu, evo kratki pregled dana jedne žene u PMS-u.
6:30 – Mislila sam da nikad neće doć dan kad ću ustat i otić trčat. I bila sam u pravu. Tek je 6:30. Još 15 min.
6:45 – Još 15 min.
7:00 – Još samo 15 min.
7:15 – Zašto moram ustat? Ne želim. Mrzim posal. Mrzim šta doslovno tratim svoj život sjedeći na jednom mistu. Ima li išta smisla? Koji je danas dan? Siječanj, veljača, srida, četvrtak. WTF Zašto se ne mogu koncentrirat?
7:16 – Jesam li u depresiji? Izgleda li ovako klinička depresija? Sve me boli. Sise, leđa, drop – aaah čekaj. PMS
7:17 – Bogu hvala da imam nešto šta mogu okrivit za ovog estrogen psihopata s bipolarnim poremećajem koji će uskoro izać na vidjelo! Embrace yourself!
7:25 – Zašto sam ovako blida? Čak još i ne krvarim. Oću li imat dovoljno pudera i rumenila da vratim malo života u lice?
7:30 – Super. Nemam ništa obuć. Kao da mi se roba smanjila u mašini. Predebela sam za svaki komad koji posjedujem. Di mi je fajerica da spalim ormar?
7:32 – Možda da iskombiniram najširu veštu s najvećim džemperom?
7:35 – Savršeno. “Kombinacija Michaela Jacksona, vampira i beskućnika. S čirevima. I upravo proživljava walk of shame”. To je to, to sam tila postić.
7:45 – Sve što sada želim je sendvič s pršutom. Ako ne pojedem jedan, neću prestat razmišljat o njemu cili dan. Kupiti, ne kupiti, pitanje je sad. Ma, zadržat ću se na zobenim pahuljicama.
7:50 – “Dobro jutro. Jedan sendvič od pršuta, molim vas. Evo… 15kn i još nešto sitno mog dostojanstva šta je ostalo. Ne triba mi.” Zašto me ova ženska ovako čudno gleda? Koji je njen problem?
7:51 – Ovo.Je.Najbolja.Stvar.Koju.Sam.Ikad.Jela
7:55 – Mrzim se zbog ovoga šta se upravo dogodilo.
8:00 – Ma znaš šta. Zaslužila sam sendvič. Još jučer sam ga tila pojest. Danas sam ga pojela. Slijedi svoje jebene snove! Za ručak ću pojest salatu.
9:00 – Zašto me niko ne zove? Niko me ne voli.
9:05 – Poruka od Antonija. Baš je drag i pažljiv. Sigurno zna da sam u PMS-u i mora bit oprezan. Muškarci su divni.
9:55 – Zašto sam opet ovako gladna? Mogla bi pojest Split.
10:00 – Naravno da ću uzet kekse s obzirom da ste bili tako ljubazni da ih donesete u ured. Ne želim bit nepristojna.
10:01 – Ovo.Je.Najbolja.Stvar.Koju.Sam.Ikad.Jela
10:10 – Još samo jedan.
10:11 – Samo jedan.
10:12 – Jedan.
10:13 – …jAdan sam ti…i još jednom se mrzim. ZAŠTO? Zašto moje kolege hrane ovu PMS zvijer u meni? Dosad bi trebali bit svjesni mog ciklusa? Dovoljno dugo radim s njima.
10:20 – Mislim da sam od jutros dobila 5kg. Preskačem danas ručak.
11:00 – Bože, kako volim svoje pase. Šta ću ja ako im se nešto dogodit?
11:01-11:10 – Nekontrolirani plač u WC-u.; Opet. Ako me PMS ne ubije, dehidracija će.
11:15 – Prijateljici šaljem poruku: “Hahaha. Možeš li virovat da sam upravo provela 15min u WC-u plačući, a život je tako lip. Sunce sija, ptice cvrkuću. Ljubav di se god okreneš. Misliš li da jednorozi postoje? Mislim kako možeš reć da ne postoje kad je 99% svemira još neistraženo?”
12:00 – Moram u banku. “Ma pogledaj ovog idiota kako vozi? I još ima onu naljepnicu “Kako vozim? Zovite taj i taj broj.” Di mi je mobitel? Halo, haloooo, zovem da vam kažem da je vožnja ka i bojanje. OSTANI UNUTAR FUCKING LINIJE!!!
12:05 – U banci. “Gospođice, je li ovo red?”
“Ne, gospođo, ovo je koreografija. Čekamo da nam puste muziku. Shake your ass.”
Zagospublaženu, odakle sad ovo? Ja sam čisto zlo.
13:00 – Vrime je za selfie. Ponekad pomislim da me svi na Facebooku mrze.
13:01 – Nema veze. Objavljivat ću ono šta želim. Ako ti se ne sviđa, makni me s liste.
13:05 – Molim te, nemoj me maknit! Lajkaj mi ovaj selfie provučen kroz sve moguće filtere  da opet mogu otkrit svoju vrijednost priko društvenih meža i ovih prekomjerno zasićenih boja.
14:00 – Ah, da nisam pojela sve one kekse sad bi ručala.
14:05 – Naravno da ću ić s tobom na ručak. Nisam imala planova. Nisam pojela sve kekse iz kutije jutros. Ostavila sam jedan. Znači, ne moram imat grižnju savjesti. 
14:15 – Mmmm, ova kombinacija rastopljene čokolade na pizzi sa četiri sira je nešto najbolje šta sam probala.
“Dobro, je li možeš ti malo tiše disat i je li moraš stalno micat tim kapcima?” I ko stavlja tartar na pizzu? Majko moja, tvoja glava ka da me izaziva da je udrem.”
14:20 – Oprosti šta sam nadrkana, ali izlegla sam jaje i uskoro će mi tilo počet strugat zidove maternice.
15:00 – Sise su mi ogromne. Ja sam ogromna. Jedva čekam doć kući, obuć pidžamu, otvorit bocu vina i pustit Notebook. Bože, ja sam utjelovljenje patetičnog stereotipa. Hm, mogla bi započet svađu s nekim.
15:01 – “Tata, zašto ti mene ne voliš? Nikad ne napraviš ono šta kažeš. ACTA, NON VERBA.” (Evo na, počela sam i latinski govorit.)
15:05 – “Aira, jesi li dobro?”
15:40-16:10 – Tišina. Ne odgovaram samo da ga iživciram.
17:00 – “Oprosti, tata. Znaš da te volim. Osjetljiva sam danas.”
17:30-17:45 – Nekontrolirani plač u WC-u. Da ne pustim vodu svako malo, utopila bi se u svojim suzama.
18:00 – Idem u teretanu. Borit ću se protiv ovog PMS-a. I’ve got the power! I’ve got the power!
18:05 – Volim kad se spremim za teretanu pa skrenem u prvu pekaru na krafne. Samo želim bit sa svojim pasima. Teretana nema moje pase. I moju dekicu. I moj krevet. Jebeš teretanu. Mogu bit debela još jedan dan. Brzo je ponediljak.
18:30 – Dolazim kući. Kuća u neredu. Pasi su mi pojeli zvučnike. “Zašto mi to radite? Ja vam keksiće kupujem, vodim vas vani, grlim, ljubim i volim. A vi meni zvučnike jedete?”
18:35 – Grlim pase i plačem: “Oprostite mi ako sam vas uvridila. Bit ću bolja. Obećavam.”
19:00 – 22:00 – Zaslužila sam ovo vino. Hm… ako je jedna čaša vina dobra za zdravlje, onda je jedna boca još bolja. Logika. Bože, ima li ovaj život smisla? Pogledaj me. Žrtva sam vlastitog reproduktivnog sistema. Dopustila sam hormonima da me pretvore u patetični pretjerano emotivni nered čiji je vrhunac naručivanje pizze. Želim zaminit srce s još jednom jetrom da mogu brinit manje, a pit više. Zašto ne mogu živit u Hogwartsu? Zašto nisam Hermiona? Ona ima rješenje za sve. Nadam se da me prijatelji još vole. Ako i nisu, zašto? Zato šta sam luda. Ali isto tako sam super. Kad nisam luda. Znaš kako Marilyn Monroe kaže? Kad sam najlošija? Volit me nešto? Najbolja? Ne zaslužuješ. Ili nešto tako. Budi svoja. Budi jednorog. Ne mogu se sitit.
22:01 – Nemoj misliti na torticu. Nemoj miii…
22:03 – ; Ovo.Je.Najbolja.Stvar.Koju.Sam.Ikad.Jela
23:00 – Moram zaspat da se odmorim od sebe.
23:01-23:45 – Prevrćem se po krevetu.
23:46 – Fuck! Gladna sam. Opet..

Par dana nakon…
7:00 – Budi me pisma.
Menstruacija: Evo me, sada sam stigla, rekli su mi tu si tiiiii…
Ja: Ahhhh, jel moramo baš danas?
Menstruacija: Nema frke. Mogu se vratit za 9 miseci?
Ja: Nastavi jebeno pivat.

Pokrijem glavu kušinom i osjetim kako kučka u meni polako odlazi.

Komentiraj