Cijeli svijet je kazalište

Djeca, ruski Hrvati izlažu u splitskom HNK

U povodu prosinačkih izvedbi Orašara Petra Iljiča Čajkovskog, u Hrvatskom narodnom kazalištu Split izloženi su dječji likovni radovi na temu najomiljenijeg bijelog baleta.

Ova specifična izložba, prigodno nazvana Cijeli svijet je kazalište! projekt je Koordinacijskog savjeta ruskih sunarodnjaka u Hrvatskoj. Likovne vizije bajkovite teme Orašara djelo su djece nastanjene u Hrvatskoj čiji su jedan ili oba roditelja ruske narodnosti.

Naime, 2019. u Ruskoj Federaciji proglašena je Godinom kazališta. Po cijeloj zemlji održavaju se tematski forumi, sastanci, seminari, majstorski tečajevi s vodećim kazališnim umjetnicima Rusije, premijere predstava – planirano je više od 2600 događanja u 85 regija Rusije. Toj su se aktivnosti priključile i razne udruge van Rusije, pa tako i KSORS Hrvatske.

U atriju HNK Split izloženi su birani radovi na panoima i na televizijskom ekranu, a moći će se vidjeti do 18. prosinca.

Djeca, ruski Hrvati izlažu u splitskom HNK

Osim u splitskom kazalištu takva će izložba je postavljena i u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka (od 07. prosinca), u HNK Varaždin (od 19. prosinca) te u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalistu Gavella (od 21. prosinca).

Radove izložene u splitskom HNK pogledajte u našoj galeriji.

Komentiraj