humanitarna akcija

KBC Split: „Budi prijatelj djece”

U zdravstvu kronično nedostaje novaca, a većina sredstava koju bolnice dobivaju odlaze na potrošni materijal i za lijekove, a vrlo malo novca ostaje za preuređenje prostora i unaprjeđenje kvalitete i standarda skrbi. Upravo zato i splitska bolnica ovisi o donacijama preko kojih su se i do sada nabavljali brojni aparati i obnavljali bolnički prostori.

Kroz humanitarni projekta „Budi prijatelj djece” prikupljati će se tako novac u svrhu obnove i preuređenja Klinike za dječje bolesti KBC Split. Cilj je osigurati što bolji zdravstveni standard za naše male pacijente.

„Tvrtke Tommy je imala ideju. Zajednički smo krenuli u njezino osmišljavanje da bi danas došli do početka njezine realizacije. Kroz ovu akciju ćemo poboljšati boravak djece i njihovih roditelja u našoj Klinici“, kaže prof. dr. sc. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti i dodaje kako ova Klinika ima u svom sastavu sve djelatnosti koje nadziru i liječe djecu različitih bolesnih stanja.

Tomislav Mamić, predsjednik Nadzornog odbora Tommy-a kaže kako nije slučajno odabrana upravo Klinika za dječje bolesti, jer smatraju da je ona referentna točka za ovo područje medicine, a stručnost i profesionalizam koje tu liječnici pokazuju su neupitni.

GALERIJA KBC Split: „Budi prijatelj djece”

„Ovom donacijom poboljšati ćemo tehničke uvjete Klinike, kako bi se dobila jedna sinergija i kako bi ta zdravstvena skrb bila još bolja. Posebno smo sretni što možemo uložiti u zdravstvenu skrb djece jer su oni jedna osjetljiva kategorija društva i onaj dio na koji smo posebno senzibilizirani“, poručio je Mamić.

Sredstva za obnovu i preuređenje Klinike za dječje bolesti osigurati će se u narednih sedam tjedana, akciji se priključilo i osam velikih dobavljača tvrtke Tommy, a sada će se u akciju moći uključiti i građani, kaže Aljoša Bašić, direktor marketinga .

Kod kupnje oko 170 proizvoda, među kojima su pelene, dječje kašice, vlažne maramice, odvaja se dio sredstava, od kune do deset, ovisno o proizvodu, za obnovu Klinike u navedenom razdoblju. Akcija se provodi na preko 214 lokacija diljem Hrvatske, a projekt je podržalo i Ministarstvo zdravstva.

Iz Tommy se nadaju da će prikupiti dovoljan iznos za obnovu odjela, gornjih ograničenja nema, a sve ovisi o tome koliko su kupci senzibilizirani. Nadaju se da će prikupiti najmanje nekoliko stotina tisuća kuna. Na web stranicama postavljen je i brojčanik koji je izravno povezan s blagajnama, pa će se u realnom vremenu moći pratiti iznos koji je prikupljen, kaže Bašić.

Glavna sestra Ivanka Ercegović kaže kako postoji plan uređenja odjela, te da se Klinika u posljednjih nekoliko godina poprilično napunila nužnom medicinskom opremom. U ovom trenutku od 103 postelje na Klinici 25 kreveta je u Dnevnoj bolnici, svi su poprilično novi, a nabavljene su i fotelje na rasklapanje za roditelje.

Ipak još tri zavoda trebaju nove postelje i to za standardnu njegu ali i primjerene fotelje na razvlačenje za roditelje koji borave u bolnici uz svoju djecu. Upravo za to će se iskoristiti donirana sredstva.

Komentiraj