HT Premijer liga

Alkar traži pobjedu za opstanak protiv Splita

Košarkaška HT Premijer liga stigla je do kraja rregularnog dijela sezone, pred početak play-offa Split u 22. kolu (subota, 18 sati) gostuje kod Alkara u Sinju.

Utakmicu je najavio trener Splita, Ante Grgurević: “Alkar u Sinju igra puno bolje nego vani. Nadam se dobroj predstavi. Prvi put ću biti u novoj dvorani, puno uspomena je ostalo u onoj staroj, ali vjerujem da je i nova lijepa. Alkar ima dosta igrača s iskustvom, tu su i naši bivši igrači Gabriel Marić i Bruno Markulin. Gabriel je odrastao kod nas, još je mlad, u Sinju ima minutažu, a to je uvijek najvažnije za razvoj mladih igrača. S Markulinom sam igrao, za njega imam posebnu emociju”.

Domaćin će protiv “Žutih” tražiti pobjedu s kojom bi osigurao ostanak u ligi: “Dvorana će biti puna, to je uvijek dodatna motivacija. Sve utakmice u posljednjem kolu odlučuju o nečemu, što se nas tiče nema nikakvih kalkulacija”, kaže Grgurević.

Očekivano, stiglo je i pitanje hoće li biti popusta za Alkar:

“Ne znam zašto bi pričali o popustu. Odakle nama pravo za tako nešto. Alkar ima igrače s iskustvom i znanjem. Moj stav je da tako podcjenjuješ sebe i protivnika. Mi u svakoj utakmici imamo motiv, a to je da sebe učinimo boljima. U svakom slučaju, teren u Sinju je dobra škola za sve mlade igrače”,jasno je poručio Splitov trener.

Komentiraj