LEN Liga prvaka

Barceloneta – Jadran 16:12

U odličnoj utakmici splitski Vaterpolski klub Jadran ipak nije uspio iznenaditi moćnu Barcelonetu koja je u utakmici devetog kola A skupine LEN Lige prvaka pobijedila 16:12.

U redovima domaće momčadi igralo je čak devet španjolskih reprezentativaca koji su bili i u sastavu finalne utakmice protiv Mađarske na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

Protiv tako moćne i iskusne momčadi Jadran je igrao odlično, držao se praktički do samog kraja u rezultatskom egalu. Bilo je 5:5, 8:8, a dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine i 9:9. U zadnjih osam minuta domaći su ušli s vodstvom 11:10, poveli potom 12:10, a Power je četiri i pol minute do kraja smanjio na 12:11. Bila je to otvorena utakmica, uz malo sreće mogla je otići i na stranu splitske momčadi. Ipak, tada su se Španjolci s dva gola u nizu odlijepili na 14:11 i povratka za Jadran nije bilo.

“Nekoliko smo puta ispali naivni, ali ukupno je ovo bila vrlo dobra utakmica za nas”, kazao jer trener Jadrana Mile Smodlaka.

“Jadran je igrao vrlo dobro, pogotovo u obrani. Igrali su presing. Nama je bitno da smo pobijedili, slijedi nam sada još jedna bitna utakmica protiv Olympiacosa”,, izjavio je trener Barcelonete Martin Jesus.

Barceloneta – Jadran 16:12

(3:3, 3:2, 5:5, 5:2)

Barcelona – Plivalište Barcelonete. Gledatelja: 800.

Suci: Ohme (Njemačka), Achladiotis (Grčka).

Barceloneta: Lopez, De Toro, Granados (5), Munarriz (1), Bodegas (4), Larumbe (1), Aleksić, Fernandez, P. Linares, Perrone (2), Mallarach (3), Bustos, M. Linares.

Jadran: Anić, Burić (2), Zović (2), Krapić (1), Z. Butić, Pejković, Power (2), Vrdoljak (1), Visković (1), Delić (1), Šetka (1), Bego (1), Čelar.

Peterci: Barceloneta 1 (1), Jadran 1 (1)

Igrač više: Barceloneta 8 od 11, Jadran 6 od 8.

Komentiraj