Lino tvrdi kako može i bolje

Červar: “Mi smo svoje napravili, svoj prvi cilj smo ostvarili, sad se moramo potruditi za pravi podvig”

Hrvatska je u Münchenu upisala i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Bahrein je ostao smrznut na -12, a izbornik Lino Červar proveo je svoj plan i dao predah stožernim igračima.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi bez imalo neizvjesnosti, Lino tvrdi kako može i bolje, pišu Vijesti.hr

“U prvom poluvremenu smo dobro stajali na igralištu, bili smo ozbiljni. U drugom je pala koncentracija, radili smo naivne pogreške, i to je jedan primjer da svaku utakmicu do kraja moraš davati sve od sebe.”

Duvnjak, Stepančić i Šego večeras nisu ulazili u igru. Cindrić je nakon dana pauze ipak dobio svoje minute protiv Bahreina.

“Cindrić je danas htio probati kako će se osjećati s obzirom na manju ozljedu, vidjelo se da može. Sutra ćemo protiv Španjolske biti kompletni. Bit će to drugačija utakmica, to je prvak Europe i moramo se mentalno i taktički dobro spremiti.”

Ulogu favorita naš izbornik bez dvojbe dodjeljuje Španjolcima.

“Oni su definitivno favoriti, mi moramo sutra dati više od 100 posto. To je toliko zahtjevna utakmica da svaki igrač mora dati i ono iznad svojih mogućnosti.”

Hrvatska prednost sutra će bez sumnje biti i publika, pišu Vijesti.hr

“Imamo publiku na svojoj strani, odlično navija, toliko emocija dugo nisam vidio. Oni su nam kao osmi igrač, to će nam sigurno pomoći. No najviše ovisimo o sebi, moramo odigrati strašnu obranu. U napadu moramo biti pažljivi jer oni imaju brzu tranziciju. Bit će to jedna rovovska bitka, no mislim da možemo pobijediti.”

Izbornik će reći kako je prvi cilj ispunjen, sve što se dogodi sa Španjolskom bi bio izvanredan uspjeh.

“Mi smo svoje napravili, svoj prvi zacrtani cilj smo ostvarili, sad se moramo potruditi za pravi podvig, što bi bila pobjeda nad Španjolskom. Bit će to dobra provjera, moramo samo dati sve od sebe i ispuniti svoje zadatke.”

Komentiraj