Ima mjesta za napredak

Červar: “Mladi igrači imaju dodatnu motivaciju i glad za pobjedom”

Hrvatska rukometna reprezentacija na prvoj je pripremnoj utakmici uoči Svjetskog rukometnog prvenstva svladala Crnu Goru 34:22 u Poreču u sklopu turnira HEP Croatia Cup.

Naši rukometaši su uvjerljivo slavili, no u prvom poluvemenu nije baš sve izgledalo bajno. Hrvatska je otišla na odmor sa samo dva razlike.

“Prvi bih se htio zahvaliti publici koja je napunila dvoranu i dala potporu reprezentaciji- Što se utakmice tiče, vidjeli smo neke pogreške koje moramo ispraviti, posebno u drugom poluvremenu. Bili smo neodlučni u fazi obrane i previše smo solirali”, rekao je nakon utakmice izbornik Lino Červar za Vijesti.hr

Drugo je poluvrijeme, pak, izgledalo puno bolje za Hrvatsku.

“U drugom poluvremenu smo bili koncentriraniji i to je rezultiralo prednošću. Moramo biti čvrsto na zemlji i popraviti pogreške koje smo danas vidjeli i spremiti se za Island. Morat ćemo bolje igrati da bismo se njima suprotstavili”, rekao je izbornik.

Nakon utakmice Červar je uočio mnoge pogreške u igri koje treba popraviti.

“Nedostajao je šut izvana, ali nedostajalo je mnogo stvari. Prije svega koncentracija jer smo mislili da će to lakše ići. Oni su odigrali dobru obranu, a mi smo pokušali individualnim rješenjima. Sve kreće od obrane, a mi smo u drugom poluvremenu odigrali dobru obranu, a to donosi šanse u tranziciji. To smo mogli vidjeti u drugom poluvremenu”, objasnio je pa nastavio: “Možemo popraviti obranu, ali i discipliniranije u napadu, više cijeniti loptu. Obranom se pobjeđuje, a napadom se uglavnom gubi utakmica”

Mladi rukometaši iskoristilu su svoje prilike. Dobro su odigrali Mandić i Jaganjac, a izbornik ih nije propustio pohvaliti.

“Cijela ekipa je danas igrala. Morali smo napraviti rotacije da vidimo u kakvom je tko stanju. Ono što smo htjeli je da svi dobiju šansu, a mladi igrači imaju dodatnu motivaciju i glad za pobjedom. Dobro je da mladi ljudi stišću iskusnije, tako da ovi daju više”, zaključio je izbornik za Vijesti.hr

Komentiraj