bravo

Dina Levačić otplivala dionicu od Šolte do Rive, trebalo joj je 8 sati

Dina Levačić. splitska daljinska plivačica danas je otplivala još jedan maraton, 13,5 nautičkih milja (25 km) od Maslinice na Šolti do splita, a cijeli maraton imao je humanitarni karakter.

Dina Levačić je ovu dionicu planirala otplivati na blagdan Svetog Duje, 7. svibnja, ali je start odgođen radi lošeg vremena. U međuvremenu je u dogovoru s Košarkaškim klubom invalida Split odlučila kako će sav prihod maratona ići u korist nabavke opreme za ovaj mladi i uspješni sportski kolektiv, koji ima poteškoća s nabavkom skupe opreme za košarku u kolicima.

Kako nam je u razgovoru rekao Sven Maretić iz KKI Split, cijena jednih takvih kolica je oko sedamdesetak tisuća kuna, a česti su i kvarovi, a svaki dio košta, pa je svaka kuna dobrodošla ovim momcima koji su pobijedili sve prepreke i ne dozvoljavaju da im fizički nedostaci sputavaju sportski duh.

Dina se borila sa jakim strujama, do cilja joj je trebalo osam sati, a na Rivi ju je dočekalo mnoštvo građana, kao i prijatelji iz košarkaškog kluba invalida.

Mladoj daljinskoj plivačici, ovo je četvrta humanitarna akcija. Prije tri godine je do Splita doplivala iz Trogira, preklani iz Omiša, a prošle godine iz Solina, s Gospina otoka.

 

Komentiraj