oštro oko i mirna ruka

GLADIATOR MATCHPLAY 2019: Vikend u Splitu u znaku velikog međunarodnog turnira u elektroničnom pikadu

Ovog vikenda u Splitu, u sportskoj dvorani OŠ Ravne njive održat će se veliki međunarodni turnir u elekroničnom pikadu.

Organizatoru su dolazak potvrdili skoro svi najbolji igrači iz regije, kao i neki iz Njemačke, Austrije, Slovenije. Pitali smo začetnika turnira Vladimira Godinovića, osnivača Gladiatora, da nam kaže nešto više o tom događaju.

“Ideja mi je bila da napravim totalno drugačiji turnir od uobičajenih. Razlika je prije svega u formatu mečeva gdje se igra na više dobijenih partija nego na ‘normalnim’ turnirima. I same propozicije tj. sistem turnira je skroz novi. Igrači će imati krešendo kroz skupine odakle će se najbolja 32 plasirati u nokaut fazu. S obzirom na format mečeva, pobjednika neće odlučivati samo talent i precizna ruka nego će i fizička kondicija tu doći do izražaja. To i jest ono zbog čega mi igrači pikado smatramo sportom, a neupućeni kafanskom zabavom. Po mojoj procjeni finalisti će do tog završnog meča igrati oko 4 sata efektivno.”

Koje od zvijezda ovog sporta očekujete?

Boris Krčmar kao višestruki svjetski prvak te najfriškiji europski prvak je dakako najveća zvijezda. Uz njega članove reprezentacije Hrvatske V. Lešića, D. Pečnjaka, I. Cavrića, D. Biškupića, N. Petrovića, D. Ivezića i A. Ljubića. Još iz klupskog prvaka Europe Posejdona iz K. Kambelovca M.Buhu, Z. Sesartića, I. Ribičića te njihovog bivšeg člana, prvaka SD županije I. Poljaka. Dolaze još mnogi igrači s pedigreom bivših reprezentativaca S. Brzić, I. Bilela, R. Grbavac, T. Klarić, Englez Steven Miles, skoro svi A kategorizirani igrači iz SD klubova već spomenutog Posejdona, Uvik Kontre, Split Londre, Dioklecijana, As-a, Apolla, Sprinta i Dite Splita… Potvrdili su mi i igrači iz Slavonije na čelu sa Z. Antunovićem, Dubrovčani, Zadrani, Šibenčani, dio ženske reprezentacije Hrvatske koje su prvakinje Europe te cure koje su se ovaj tjedan okitile europskim trofejima: Rina Radun, Josipa Krželj, Nađa Marušić, Melita Bubić. Bit će tu i nadolazećih talenata iz B i C kategorije koji mogu i te kako zakomplicirati favoritima, da sad ne nabrajam sve jer ću nekoga preskočiti. Uglavnom očekujem troznamenkastu brojku natjecatelja.”

Kako onda uz sva ta imena neiskusniji igrači mogu naći sebe na turniru?

“Prije svega tu je warm up turnir slučajnih parova u subotu u 18 h. Slučajni parovi znači da će više kategorizirani igrači dobijati ždrijebom niže kategorizirane igrače. To je šansa tim igračima da u paru zaigraju s nekom od gore nabrojanih zvijezda. A što se tiče glavnog turnira imat će šansu suprotstaviti im se, vidjeti koliko su napredovali, a zašto ne i iznenaditi nekog od njih. Ne treba se bojati poraza od takvih igrača već dati sve od sebe, skupiti iskustvo takvih turnira pa će doći i pobjede. A znam ih nekoliko koji po talentu već sad mogu ravnopravno igrati sa A kategorijom. Samo iskustvo je razlika.”

Možete nam reći satnicu?

“Naravno, kao što sam već rekao u subotu je ‘warm up’ turnir s početkom u 18 sati. Glavni turnir je u nedjelju u 11 sati. Prijave traju do 10.30, slijedi ždrijeb skupina pa sami početak turnira. Očekujem da će se grupna faza završiti do 19 sati kad sam predvidio početak nokaut faze, a najzanimljiviji dio – polufinala i finale bi trebao početi oko 21.30 sati.”

Završna poruka?

“Pikado je gospodski sport, tu su svi igrači fer i korektni pa neka i na ovom turniru pokažu to lice. A svima skupa želim oštro oko, mirnu ruku, puno sportske sreće te nadasve i ugodan provod u ‘najlipšem gradu na svitu'”.

Komentiraj