večeras u Šibeniku

Hrvatska U-21 reprezentacija otvara kvalifikacije protiv Škotske

Nakon ovoljetnog nastupa na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, Hrvatska U-21 reprezentacija danas protiv Škotske na Šubićevcu započinje bitku za sljedeću europsku smotru, koja će biti održana 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.

“Najvažnije je nastaviti u dosadašnjem ritmu, ostvarivati dobre rezultate i stvarati igrače za seniorsku reprezentaciju”, sažeo je izbornik Nenad Gračan uoči prvog kvalifikacijskog ogleda koji se igra večeras u Šibeniku.

“Prva je utakmica uvijek posebno teška, postoji određena nervoza, no imamo kvalitetne igrače koji se mogu nametnuti i izborniku Daliću. Treba biti strpljiv i rezultat će doći. Škotska igra izravno, agresivno, može biti opasna u situacijama jedan-na-jedan, stoga treba odigrati sa što manje grešaka”, pojasnio je Gračan.

Uz Hrvatsku i Škotsku skupinu čine još Češka, Grčka, Litva i San Marino.

“Skupina je interesantna, opet igramo i s Grčkom i s Češkom, a oni će nam sigurno pokušati uzvratiti. Međutim, mi imamo svojih ambicija”, zaključio je izbornik.

Utakmica počinje u 20 sati, spomenimo da je reprezentacija prije pet dana u Velikoj Gorici igrala pripremnu utakmicu protiv U-23 reprezentacije UAE i pobijedila 3-0. Evo izvještaja s te utakmice:

Komentiraj