HT Premijer liga

Košarkaši Splita traže nastavak niza u Zaboku

Treća utakmica u prvom tjednu ovosezonskog igranja je pred “Žutima”, momčad Ante Grgurevića u 2. kolu HT Premijer lige gostuje kod Zaboka..

– Ovo nam je prvo gostovanje ove sezone. U Premijer ligi svaka momčad kada igra kod kuće je minimalno 30 posto bolja, igra s puno više samopouzdanja, čvršće, agresivnije, ali time je ovo i veći izazov za nas. Mi se još tražimo, proći će neko vrijeme dok uhvatimo neku malo bolju uigranost. Kvalitetu imamo, to je nesporno. Neke stvari ipak dolaze s vremenom, ne možeš ih ubrzati, to je prirodan proces, timski sport. Momčad je živo tkivo, zahtjeva konstantan rad i komunikaciju. Nadamo se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti. Naravno da uvijek ima uspona i padova. Te amplitude moramo našom kvalitetom i samopouzdanjem što više smanjiti – kazao je trener Splita Ante Grgurević.

Svjestan je Grgurević da njegovu momčad ne čeka nimalo lagan posao.

– Zabok nije iskusan kao prošle sezone, ali igra kući i uvijek su kod njih jako teške utakmice. To je dobro, iz teških utakmica svi postajemo bolji. Znamo da neće biti lako, ali idemo po pobjedu. Nije to demagogija, mi moramo imati taj mentalitet – rekao je Grgurević.

Utakmica se igra danas u 17 sati.

Komentiraj