U-21 krenula u kvalifikacije porazom

Mladi izgubili od Škotske: Gračan podnio ostavku

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo mlada hrvatska nogometna reprezentacija (U-21) u utorak je u skupini 4 na stadionu Šubićevac u Šibeniku protiv Škotske izgubila sa 1-2, iako je vodila do 81. minute.

Iako je Hrvatska bila ambicioznija i dominirala je u posjedu lopte, bilo je to uglavnom jalovo, sa vrlo malo prilika. Ipak, u 10. minuti Hrvatska je povela. Nikola Moro je dobro ubacio u kazneni prostor, a Sandro Kulenović glavom trese mrežu.

U nastavku se dugo čekalo do prve prigode. U 71. minuti ponovno je u šansi bio Hornby, ali je vratar Šemper uspio sačuvati mrežu. Iz te obrane odmah se razvio kontranapad Hrvatske, Ivanušec je proigrao Kulenovića, koji sa deset metara iskosa puca u gostujućeg vratara.

Ključnim trenutkom pokazao se ulazak veznjaka Aberdeena Connora McLennana u 78. minuti, koji je pogocima u 81. i 89. minuti donio preokret i pobjedu Škotskoj.

Ubrzo poslije utakmice, izbornik Gračan je razgovarao s neformalnim šefom HNS-a, Marijanom Kustićem, koji je novinare obavijestio kako je izbornik podnio neopozivu ostavku, te da će se o njegovom nasljedniku odlučivati naknadno.

Komentiraj