polufinale play offa

Može li Split uz pomoć Svetog Duje pobijediti Cibonu, kao Partizana prije 31 godinu?

Nema dvojbi, sudeći prema zanimanju i navali na ulaznice, Gripe će biti ispunjene u drugoj utakmici polufinala doigravanja HT Premijer lige u kojoj Split dočekuje Cibonu (srijeda, 18.30 sati).

Ulaznice na prodajnim mjestima Adriaticketa već nestaju, a blagajna na Gripama bit će otvorena dva sata prije početka utakmice. Trener Ante Grgurević u tri rečenice sažeo je sve ono što želi u dvoboju protiv Cibone, koja vodi s 1:0 (igra se do tri dobivene utakmice).

– Igramo kući. Moramo pobijediti. Točka – kazao je popularni “Grga”, koji iz utakmice u utakmicu oduševljava svojim vođenjem momčadi.

Unio je ekipi onaj svoj igrački duh kada se na parketu borio do posljednjeg atoma snage.

Prije skoro trideset godina pročulo se po gradu da se na Gripama događa čudo…

– S ponosom sam gledao kako se momci bore u prvoj utakmici. Dovoljno je da to prenesu na ovu drugu utakmicu. Koliko su sebe dali u prvoj utakmici, to je za svaku pohvalu. Za nas trenutno postoji samo druga utakmica, treća i četvrta ne postoje. Ne možemo trošiti energiju na ono što je bilo prije, ili ono što će biti poslije. Sve smo usmjerili prema ovom susretu. Na nama je da u datom trenutku damo sve. Nije dovoljno doći samo tijelom i reći borio sam se, treba uključiti i glavu, smanjiti broj pogrešaka – rekao je Grgurević.

Mate Kalajžić, Splitov reprezentativac, ne može se obraniti od brojnih poziva svih onih, koji žele naći svoje mjesto na Gripama.

– Pozivam gledatelje da nas podrže u što većem broju. Utakmicu moramo igrati tako da Cibona “krvari” za svaki poen, igrat ćemo kao da je ovo posljednja u seriji, a ne druga. Gledamo sebe, raspoloženje u svlačionici je odlično, proslavili smo i Pavlov (Marčinković, nap.a.) rođendan, i ta mala fešta je podigla atmosferu. Možemo igrati s Cibonom, nikada nismo ni sumnjali u to, bitno je samo da smo svi na sto posto i da smo zdravi. Svi oni, koji dođu na Gripe neće zažaliti – rekao je Kalajžić.

Danas je točno trideset i jedna godina od kad je Jugoplastika u legendarnoj utakmici pobijedila Partizan na Gripama, na Gripama se tada natiskalo preko 4 tisuće ljudi, a tad je nastala legenda po kojoj splitski klubovi oko dana svog patrona jednostavno – ne gube. Pa eto, nadajmo se da će sutra na Gripama ta legenda dobiti još jednu potvrdu.

Komentiraj