sedmerostruki prvak svijeta pobjednik turnira

Pikado spektakl u Splitu: Završio Gladiator Matchplay

Na velikom turniru u pikadu GLADIATOR MATCHPLAY 2019 koji se održao ovog vikenda u sportskoj dvorani O.Š.Ravne njive pobjedio je Boris Krčmar iz Zagreba u finalu porazivši Romea Grbavca iz Makarske.

Kao sedmerostruki prvak svijeta te od prije nekoliko dana i ponovno prvak Europe opravdao je ulogu najvećeg favorita te suvereno od početka do kraja turnira autoritativno porazio sve protivnike. Evo što pobjednik kaže o dojmovima s prvog Gladiator Matchplay-a:

„Odličan turnir, odličan sistem natjecanja. Na toliko odigranih legova u mečevima kvaliteta dolazi do izražaja, a i gledateljima je to zanimljivije gledati“, rekao je Boris Krčmar i dodao:

„Doći ću opet na ovaj turnir, vjerujem da je sam format turnira dovoljan mamac za dobre igrače. Još samo da sponzori prepoznaju veliki potencijal ovog turnira tako da omoguće organizatoru veći budžet za novčane nagrade koje bi odgovarale kvaliteti turnira i vjerujem da bi mnogi od top svjetskih igrača s užitkom došli u Dalmaciju i Split uživati nekoliko dana“.

Za komentar turnira upitali smo i jednog od najiskusnijih igrača, inače izbornika naše ženske pikado reprezentacije Slavka Brzića.

„Dvadeset godina u kontinuitetu kao igrač posjećujem turnire diljem Europe. Skoro da nema kutka kontinenta gdje nisam bio i igrao, ali ovo je najbolji i najprofesionalniji turnir na kojem sam ikad bio. Sve pohvale projektantu ovog spektakla Vladimiru Godinoviću“, rekao nam je Brzić.

Titulu najbolje dame ponijela je Melita Bubić iz Solina ispred Jacquelline Schnelle iz Njemačke. Najbolji igrač B kategorije je bio Roko Sturnela iz Zadra.

Za najbolji meč turnira proglašen je četvrtfinalni dvoboj Nene Petrovića i Vladimira Lešića. Najveći izlaz turnira, maksimalnih 170 pogodio je Igor Perak koji je na turnir potegao iz njemačkog Offenbacha.

Najbolji igrač C kategorije postao je Stipe Lesko iz Bosne i Hercegovine nanijevši poraz u razigravanju Marku Janjiću iz Kaštel Lukšića.

Komentiraj