I navijači na Gripama poslali poruku

Poruka s Gripa: “Slavna povist ne da se pribrisat – Vole vas vaši Getani”

Od 17 sati na Gripama se igra derbi hrvatskog košarkaškog prvenstva između Splita i Zadra.

U dvorani je otprilike 1500 gledatelja, uobičajeno je brojna i skupina gostujućih navijača koji stvaraju zvučnu kulisu, a uvod je opet bio svečan, kada su skandiranjem i toplim aplauzom navijači Jugoplastike mogli pozdraviti svojeg junaka iz prošlosti – legendarnog Božu Maljkovića.

Naravno, nije moglo proći bez podsjećanja na ono što je zadnjih dana diglo dosta prašine u Splitu, a tiče se uklanjanja murala u Dominisovoj ulici, pa je na sjevernoj tribini, gdje se nekad davno okupljala primoštenska Torcida, izvješen transparent s natpisom “Slavna povist ne da se pribrisat!!! Vole vas vaši Getani!”

Podsjetimo, jutros je u amfiteatru splitskog Medicinskog fakulteta  obilježeno 30 godina od Jugoplastikine prve titule prvaka Europe.

GALERIJA: Rađa i Maljković izmamili suze na jubileju Jugoplastike

Posebni gosti su bili tadašnji trener, Božidar Maljković i jedan od najboljih igrača generacije, Dino Rađa. Evocirali su uspomene stare već tri desetljeća, prikazan je i film koji je punoj dvorani izmamio suze na oči, a promovirana je knjiga Marija Garbera, “Prvoplastika”.

 

Komentiraj