Vrhunski manevar HNS-a

Split je glavni!

Što stoji iza cijele priče oko odigravanja utakmice na Poljudu pisali smo već nebrojeno puta, a danas se dogodilo ono što je bio najizgledniji scenarij: HNS je još jednom prebacio lopticu na Hajduk i posebno Grad Split, znajući da je javnost nakon svega na strani HNS-a.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je u predizbornoj kampanji bio itekako oštar prema situaciji u HNS-u: evo dvije rečenice koje je izgovorio na sučeljavanju u predizbornoj kampanji: „Rekao sam Plenkoviću ‘izvoli ih se riješit’. Čekam dan kad će biti sankcionirani i kada će mafija na čelu s Mamićem i Vrbanovićem osloboditi HNS i prestati upropaštavati nogomet i sport.“

HNS je danas odlučio svoje, i time (opet) pokušao maknuti sa sebe svaku odgovornost za činjenicu da je nogometna reprezentacija Hrvatske u zadnje 22 godine odigrala jednu kvalifikacijsku utakmicu na Poljudu, ako ne računamo onu bez publike prije tri godine.

Ljudi koji su već na fakultetima, ili su već u Irskoj ili Njemačkoj cijeli svoj život nisu imali priliku u Splitu gledati svoju reprezentaciju više od jednom na Poljudu, a sada je situacija takva da se kao krivce za to ističu „huligani iz Torcide“, „ORJUNA iz Našeg Hajduka“, „Hajduk kojeg vodi ulica“ i sve u tom tonu.

HNS odlučio bez Hajduka: Reprezentacija protiv Mađarske na Poljudu

Lijepo se sve to odigralo i bez obzira što je sve to skupa u sukobu s činjenicama i sa samim zdravim razumom, imamo javnost koja u HNS-u i u reprezentaciji vidi simbole vrhunaravnog domoljublja, a u svima ovima koji upozoravaju na činjenice samo remetilački faktor, huligane, orjunaše i ulicu.

Naravno da se u to uklopio i dio onih koji su ovih dana privukli pažnju na sebe besmislenim napadom na Braču, i taman lijepo pripremili teren da se svakoga tko sad ide istupiti u ime svih tih koji se ponašaju zdravorazumski proglasi huliganima kojima smeta HNS, a ne smetaju im huligani koji tuku žene.

Slučajno ili ne, zadnja crta koja je ostala je gradonačelnik Splita, prvospomenuti Andro Krstulović Opara, koji će biti taj koji će pokazati da je Split doista glavni i da neće dopustiti da se građane ovog grada i dalje ponižava i radi budalama.

A tko su ti koji grad i njegove građane ponižavaju, to će morat odlučiti on sam.

U međuvremenu smo dobili i odgovor od Grada Splita: “Grad Split nije dobio nikakvu službenu informaciju o odluci Hrvatskog nogometnog saveza o održavanju utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu.

Od sastanka koji se održao krajem travnja, na kojem su uz gradonačelnika bili i predsjednik Hajduka Marin Brbić te predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović, ni gradonačelnik ni itko u gradskoj upravi nije ostvario kontakt s čelnicima HNS-a.”

Ponovimo dakle još jednom – ovakvo stavljanje Hajduka, ali i grada Splita pred svršen čin je apsolutno ponižavanje grada i građana Splita, jer organizirati nešto u nečijem prostoru bez da se obavijesti vlasnika prostora je jednostavno nedopustivo, a na koncu i krajnje nepristojno.

Komentiraj