split je ponosan

Split: Vatreni su za nas prvaci svijeta

Kratkotrajnu tugu nakon poraza Hrvatske u finalu od Francuske, u splitskoj Fan zoni Đardin, zamjenili su pljesak i pjevanje kojim su okupljeni pozdravili srebrni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, lokalni su mediji pak poručili – “Vatreni” su za nas prvaci svijeta.

Gledatelji u Đardinu, među kojim i turisti iz različitih dijelova svijeta, kazali su kako su tužni zbog poraza od Francuske, ali istodobno i svjesni veličanstvenog uspjeha hrvatske reprezentacije koja je viceprvak svijeta.

Lokalni elektronički mediji u prvim su vijestima nakon finalne utakmice isticali kako su “malo tužni” zbog poraza naših, ali i sretni zbog fantastičnog uspjeha, plasmana u finale Svjetskog prvenstva. Bajka “Vatrenih” na ovom natjecanju je završena, ponosni smo na njih i oni su za nas prvaci, isticali su spikeri lokalnih medija u Splitu

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji je finalnu utakmicu gledao u krugu obitelji, izjavio je kako unatoč porazu, trebamo biti ponosni na našu reprezentaciju.”Naša reprezentacija je za nas svjetski prvak, a svojim nastupima i uspjesima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ujedinila je Hrvate u Domovini i diljem svijeta,” kazao je Boban.

“Lijepu našu”, koja je intonirana u finalu prvenstva, slušalo je više od milijardu i pol ljudi, sada svi u svijetu znaju za Hrvatsku zahvaljujući našoj nogometnoj reprezentaciji, kazao je Boban.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao je u nedjelju Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) osvajanje drugog mjesta hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ističući kako je to povijesni uspjeh.

“Svima vama, a posebno igračima, izborniku, stručnom stožeru i svima koji su doprinijeli ostvarenju uspjeha, koji je ujedinio cijelu Hrvatsku, u ime Grada Splita i svoje osobno upućujem najiskrenije čestitke povodom osvajanja visokog drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu,” navodi u čestitki splitski gradonačelnik.

Nazvavši članove naše reprezentativce “športskim junacima,” Krstulović Opara je istaknuo kako su građani Splita iznimno ponosni na povijesni uspjeh reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

“Vaša srčanost, upornost i pobjednički mentalitet pokazan tijekom turnira, pobudili su najsnažnije emocije, vratili vjeru i podsjetili sve nas da se samo iznimnim zalaganjem i voljom dosižu vrhunski rezultati,” poručio je Krstulović Opara.

Komentiraj