HT Premijer liga

Split večeras na Gripama dočekuje Bosco

Košarkaši Splita nemaju puno vremena za odmor, stiže nova utakmica, u dvoboju 16. kola HT Premijer lige na Gripama (subota, 19 sati) će gostovati Bosco.

Utakmicu je najavio novi trener, Ante Grgurević:

– Utakmica nam je bitna, uostalom kao i svaka. Fokus je više na nas, nego na protivnika. Osobno vidim prostora za napredak u nekim stvarima, na tome ću težiti. To što je Bosco posljednji ne smije nas opterećivati. Imaju par igrača koji znaju igrati košarku

Protiv Zrinjskog u srijedu Split je bio bez Pavla Marčinkovića i Mate Kalajžića.

– Njihovo pravo stanje vidjet ćemo tek na posljednjem treningu uoči utakmice. Nadam se da će Marčinković i Kalajžić odraditi trening – kaže Grgurević.

Iza “Žutih” je razdoblje u kojem je bilo nesretnih poraza. Grgurević bi na klupi trebao donijeti mirnoću. S tim da Splitov trener ne smatra da su minimalni porazi nesreća.

– Puno je toga utjecalo, ali ne bih rekao da je to nesreća. Ako si pustio nekoga da šutira to je stvar sposobnosti, želje i koncentracije. Na tome treba raditi. Svaka momčad unutar jedne sezone ima oscilacija. Ovi igrači imaju određenu kvalitetu koju trebaju pokazati. Često je problem i manjak samopouzdanja. Poraz je dio sporta, i ako se puno na njega osvrćeš znači da nisi za vrhunski sport – zaključio je Grgurević.

Komentiraj