Svaka čast!

Taekwondo: Brečić osvojio zlato, Golec srebro na 4. WT President’s Cupu

Lovre Brečić iz TKD Marjan osvojio je zlatnu medalju na 5. President’s cupu koji se od 7. do 12. veljače održavao u Antalayji u Turskoj, a Vedran Golec (Osvit) srebro.

Na putu do zlata u kategoriji do 63 kg Brečić je pobijedio predstavnike Rusije, Gruzije i Njemačke, a u finalu je sa 24-15 bio bolji od predstavnika Turske Ferhata Can Kavurata. Golec je u finalu kategorije +87 kg izgubio od Britanca Mahame Chooa sa 3-14, a prije toga je svladao predstavnike Azerbajdžana i dva iz Rusije.

Luka Horvat (Osvit), Deni Andrun Razić (Osvit), Ivan Šapina (Osvit), Hrvoje Sep (Jastreb) zaustavljeni su u četvrtfinalu, Marko Golubić (Metalac) u četvrtom krugu, dok su Piero Marić (Casper), Toni Kanaet (Marjan), Leon Glasnović (Marjan) poraženi u trećem krugu.

Ranije u natjecanjima su u ženskoj konkurenciji Nikita Glasnović (Marjan) i Marija Štetić (Dubrava) osvojile srebro, Doris Pole (Dubrava) i Mateja Jelić (Marjan) broncu, a u juniorskoj kategoriji je Helena Kicema (TK Novi Zagreb) osvojila zlato, a Nika Petanjek (Dubrava) i Nika Klepac (Medvedgrad) srebro, osiguravši tako nastup na juniorskom EP.

Na ovom turniru G2 kategorije, koji se jedini boduje sa dodatnim bodovima za plasman na olimpijske igre u Tokiju, nastupilo je ukupno 2.600 natjecatelja.

Komentiraj