HT Premijer liga

Večeras počinje doigravanje: Split dočekuje Goricu

Kreće najzanimljiviji dio sezone u hrvatskoj košarci, na rasporedu su dvoboji četvrtzavršnice doigravanja. Na Gripe večeras u prvoj utakmici četvrtzavršnice stiže Gorica, koja se ove sezone pokazala kao iznimno neugodan rival “Žutima”.

Utakmicu je najavio trener Splita, Ante Grgurević:

– Imamo 0:3 s Goricom ove sezone, ali to nam je još veći izazov. Momčad je to koja zna igrati košarku, odlično čitaju igru, gotovo svi igrači imaju šut za tri poena. Treba pronaći put do pobjede. Proučili smo ih, ali sve to treba pokazati na terenu. Naše ambicije se znaju, a to je pobjeda.

Svjestan je Grgurević da njegovu momčad čeka težak posao:

Sesarova ekipa ima glavu i rep. Imaju puno veću kvalitetu nego što je pokazao plasman na ljestvici. To kažem uz veliko poštovanje, jer smo tri puta poraženi.

U posljednje vrijeme Split je ušao u formu, regularni dio sezone “Žuti” su zaključili s tri pobjede.

– Nastojao sam od prvog dana igračima prenijeti način razmišljanja. Imali smo seriju od tri poraza, ali nisam dozvolio da igrači spuste glave. Sada nakon tri pobjede sigurno je lakše igrati – kaže Grgurević.

Splitov trener ne želi gledati dalje od utakmice, koja je pred njim. Takav stav je zauzeo otkako je sjeo na klupu, nije ga promijenio ni uoči doigravanja:

– Moja želja i cilj je utakmica sutra. Jedna momčad je živi organizam koji se mijenja na dnevnoj bazi – zaključio je Grgurević.

Komentiraj