Jugoplastika

“Žuta nedelja”: Promocija knjige o Jugoplastici i dalmatinski derbi na Gripama

Danas je “Žuta nedjelja”, kojom će KK Split obilježiti 30 godina od osvajanja prve titule prvaka Europe.

Startala je jutros na terenu pored Medicinskog fakulteta gdje se održava finale turnira u basketu za sve splitske osnovce HEP moja škola – moj koš.

U 11 sati, u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta  započinje promocija knjige “Provoplastika” autora Marija Garbera i svečano obilježavanje veličanstvenog događaja iz 1989. godine.

Voditelji programa su Mirta Šurjak i Marko Šapit, koji će u razgovoru s Božidarom Maljkovićem, Dinom Rađom i ostalima iz slavne generacije pokušati otkriti još neke stvari iz tih godina, do sada nepoznate javnosti.

Vrhunac žute nedjelje, s početkom u 17 sati, je derbi u kojem će Split u 5. kolu HT Premijer lige ugostiti Zadar. Sponzor kluba, taxi tvrtka Cammeo za tu prigodu, u terminu od 15.30 do 17 sati, svima koji kreću na Gripe omogućio je 50 posto popusta na vožnju do dvorane. Utakmicu je opširno najavio trener Splita, Ante Grgurević.

“Stiže Zadar, ovo je derbi. Obje momčad nisu baš u pozitivnom ritmu, ali to će dati i određenu čar utakmici. Bit će to čvrsta utakmica. Nadam se da ćemo do kraja ispratiti njihovu čvrstinu. U situaciji u kojoj smo mi i kako smo odigrali zadnje dvije utakmice to daje za pravo svakome da kritizira i da iznosi mišljenje. Vjerujem u nas. Znam da imamo veliki prostor za napredak, prije svega da izgledamo bolje. Volio bih da postavimo minimum izvedbe ispod kojeg više ne idemo.

Bit će ovo veliki test za nas. Zadar će biti još više mobiliziran. Što se tiče posljednjih dana, prvi sam to stavio na raspolaganje. Zadnje dvije predstave koje smo pružili nisu dostojne razine kvalitete igrača ni kluba. Bez da se ikoga proziva, tako sam to i rekao. Bez ikakve ljutnje i samosažalijevanja, to tako ide u sportu.

Najbolje je stvari odmah postaviti na svoje mjesto i razgovarati otvoreno, da se vidi što i kako dalje. Odluka je donesena. Nastavljam s radom i drago mi je zbog toga. Pokušat ćemo postaviti momčad na pravi smjer. Sigurno da nije lako, ali ne bježim od odgovornosti. Sebe stavljam na prvo mjesto, ja sam najodgovorniji za rezultate u zadnje dvije utakmice. Svaku promjenu da smo sada poduzeli, osim moje osobno, ispalo bi da se krijem iza toga, a to mi nije želja.

Volio bih zbog momaka u svlačionici da se postavimo na pravi smjer. Nikome nije više krivo nego nama”, rekao je Splitov trener Ante Grgurević uoči dvoboja protiv Zadra.

Komentiraj