Seve i Plenković pomagali žrtvama nasilja: U jednoj večeri prikupljeno više od 160 tisuća kuna

Humanitarna akcija #SPASIME održala se u zagrebačkom hotelu Esplanada, a tijekom nešto više od sat vremena, telefonskim putem prikupljeno je nešto više od 160 tisuća.

No, to je samo početak. Broj 060 9003, kojim se može donirati pet kuna, otvoren je do kraja srpnja, kada će biti poznato i koliko se ukupno novca skupilo.

Osim nastupa poznatih hrvatskih izvođača, na događaju su sudjelovale osobe iz javnog života koje su odgovarale na pozive građana. Moglo se tako vidjeti Severinu, koju je dopratio suprug Igor, zatim Točnija Huljića, premijera Andreja Plenkovića i brojna druga javna lica.

Bile su izložene i umjetnine hrvatskih umjetnika, a iznos ostvaren prodajom putem aukcije uplatio se Fondu za interventnu pomoć žrtvama nasilja.

“Solidarna” osnovale su Fond za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, čija je temeljena svrha pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći.

Fondom upravlja Zakladno vijeće Fonda, a odluke o dodjeli sredstava iz Fonda donosi Zakladna uprava na osnovi prijedloga Zakladnog vijeća. Zakladna uprava može odbiti prijedlog Zakladnog vijeća u slučaju da prijedlog nije u skladu s Pravilnikom o dodjeli financijskih potpora Fonda #SPASIME.

Uz članove Zakladnog vijeća Fonda koji čine aktivistkinja Sanja Sarnavka, producentica Nerma Mehadžić, prof. dr. sc. Dean Ajduković, psihoterapeutkinja Biserka Tomljenović i doc. dr. sc. Antonija Petričušić te Ivan Blažević, tajnik zaklade SOLIDARNA.

Građani mogu pomoći pozivom na broj telefona 060 9003, a omogućene su i izravne uplate na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 i donacije putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime).

Uplate na žiro-račun Hrvatske poštanske banke glase na:

SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost,

Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb,

OIB: 77689629939

s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME.

Za uplate iz inozemstva SWIFT je HPBZHR2X.

Komentiraj