VRATIO SE IZ NJEMAČKE

Daruvarac: “Dok sam na slobodi, mogu ići gdje želim, ali nisam bježao niti namjeravam”

Daruvarac je bio u Njemačkoj ovih dana, ali se vratio u Zadar.

Darko Kovačević Daruvarac koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog premlaćivanja mlade Zadranke ipak se nije dao u u bijeg uoči izricanja pravomoćne presude. Kako je rekao za RTL, ovih je dana bio u Njemačkoj, ali nije bježao niti to namjerava.

U Zadar se vratio danas – autobusom.

Darkom Kovačevićem Daruvarcem razgovarala je reporterka RTL-a Nikolina Radić.

“Imao sam nekih privatnih obveza i otputovao, ali očito da nigdje ne mogu proći nezapaženo. Nisam bježao niti to mislim. Rekao sam to i po izlasku iz pritvora, ponavljam opet. Dok sam na slobodi, slobodan sam ići gdje želim, ali nisam bježao. Zar bi da sam bježao išao u Njemačku, a ne naprimjer u Bosnu? Pa odmah bi me izručili iz Njemačke. Ponavljam, ne idem nikud i u Zadru čekam pravomoćnost presude. A kakva će biti ne znam, ne zna još ni moj odvjetnik. Vjerojatno će presuda stići za koji dan”, rekao je u telefonskom razgovoru Darko Kovačević.

Županijski sud u Splitu odlučivao je u utorak o žalbi Darka Kovačevića na nepravomoćnu presudu, a konačna odluka trebala bi biti poznata tek nakon što bude otpremljena strankama. Kada se saznalo da je Daruvarac prije koji dan otputovao u inozemstvo, odmah se javila bojazan da se više neće svojevoljno vratiti, a njegov odvjetnik Boris Radman rekao je u ponedjeljak da “misli da je u Hrvatskoj”.

Komentiraj