Smanjili mu kaznu

Daruvarac: Presude za slomljeni nos nemaju smisla, ovo je politička odluka

Nakon što je brutalno pretukao mladu Zadranku u kafiću, Daruvarcu je danas smanjena kazna sa 5 na 4 godine. On je očekivao novo suđenje. Kaže da mu se sudilo kao za pokušaj ubojstva, a ne običnu ozljedu.

Uvjeren sam da je ovakva odluka suda u Splitu donesena pod pritiskom nekoga s vrha, iz pravosuđa ili politike, pogotovo zbog ovih nedavnih događanja u kojima sam bio uključen protiv svoje volje, a najveća krivica je u medijima koji su stvorili atmosferu linča, rekao je Darko Kovačević Daruvarac za Zadarski.hr nakon što mu je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo kaznu zatvora za jednu godinu.

–  Ja sam dobio četiri godine kao da mi je suđeno za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozljede – izjavio je Daruvarac koji je u zadarskom kafiću prije gotovo godinu dana pretukao djevojku koju je udarao rukama i nogama dok je ležala na tlu, a glavom joj je navodno razbio i umivaonik.

Daruvarac kaže da presude za slomljeni nos nemaju smisla i tvrdi da će nastaviti pravnu borbu.

Kovačević je, podsjetimo, na Općinskom sudu u Zadru početkom godine nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke. Žalio se na visinu presude te da mu je povrijeđeno pravo na pošteno suđenje zbog medijske hajke.

Komentiraj