nepravomoćno dobio 5 godina

Daruvarac se nije pojavio na sudu u Splitu, njegov odvjetnik predao žalbu na preko 100 stranica

Danas se na splitskom Županijskom sudu sastalo izvanraspravno vijeće koje bi trebalo odlučiti o žalbi Darka Kovačevića Daruvarca.

On je na zadarskom sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora – 4 i pol godine za napad na 18- godišnjakinju i 10 mjeseci zbog prijetnji.

Danas se u zgradi splitskog suda Daruvarac nije pojavio, no njegov odvjetnik predao je žalbu na presudu na preko sto stranica.

Odluka danas nije donesena, no očekuje se da će to biti učinjeno tijekom dana ili sutra, a o svemu će odlučivati tročlano vijeće koje čine Damir Romac, Neven Cambi i Marica Šćepanović. Tri su moguće opcije. Prva je da vijeće može odbaciti njegovu žalbu i potvrditi presudu od 5 godina, u tom slučaju presuda postaje pravomoćna i on mora u zatvor. Druga je opcija da vijeće može preinačiti presudu, dok je treća mogućnost da se slučaj  vrati na ponovno suđenje.

Rješenje odluke prvo će biti poslano strankama u postupku, a tek nakon toga će o svemu biti izviještena i javnost.

Darko Kovačević Daruvarac žalio se na visinu presude, a smatra i kako mu je povrijeđeno pravo na pošteno suđenje zbog pisanja medija. Tužiteljstvo se nije žalilo na presudu zadarskog suda, a njihov je prijedlog da se Kovačevićeva žalba u potpunosti odbije.

Komentiraj