Napad u Uzdolju

Dio osumnjičenih za Uzdolje izašao iz pritvora

Sedmorica od šesnaest osumnjičenika za napad na kafić u Uzdolju, puštena su da se brane sa slobode. Na tu odluku i eventualne mjere opreza mogu se žaliti i DORH i obrana u roku tri dana od primitka rješenja.

U odnosu na četvoricu okrivljenika, nakon isteka jednog mjeseca istražnog zatvora, istražni zatvor im je produljen za daljnja dva mjeseca, doznaje se na šibenskom sudu, pišu Vijesti.hr.

Jedan od okrivljenika još je istražnom zatvoru koji mu je određen u trajanju od mjesec dana, ali je kasnije uhićen.

Dvojici okrivljenika, nakon što im je istekao istražni zatvor od mjesec dana, određene su mjere opreza. Naime, jednom dnevno imaju obvezu se javiti u nadležnu policijsku postaju prema mjestu svog prebivališta.

Jednom okrivljeniku ukinut je istražni zatvor po prijedlogu državnog odvjetnika, jer ima vjerodostojan alibi da se u inkriminirano vrijeme nalazio na posve drugom mjestu.

U odnosu na jednog okrivljenika odbijen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora jer sudac istrage smatra da nema osnovane sumnje da je počinio kaznena djela za koja se tereti.

U odnosu na preostalih sedmoricu okrivljenika, po isteku mjesec dana istražnog zatvora, na ročištu održanom dana 22. listopada 2019. sudac istrage odlučivao je o prijedlogu državnog odvjetnika da se protiv njih produlji istražni zatvor za daljnja dva mjeseca, odluka je donesena, ali stranke još nisu primile pisano rješenje, javljaju Vijesti.hr.

 

Komentiraj