žena preminula na mjestu nesreće

DORH objavio detalje: Pijan vozio 100 km/h brže od dopuštenog i skrivio nesreću u Trilju

Na stranicama DORH-a objavljeni su novi detalji prometne nesreće u Trilju koja se dogodila u noći sa nedjelje na ponedjeljak, a u kojoj je život izgubila 51-godišnjakinja.

Očevid je na mjestu nesreće proveo  dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice u Splitu, uz sudjelovanje policijskih službenika Policijske postaje Sinj i stalnog sudskog vještaka za cestovni promet i motorna vozila.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 27-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 29. travnja 2019. oko 00,30 sati upravljao osobnim automobilom marke Renault Laguna, iako je bio pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg, uslijed čega su njegove vozačke sposobnosti bile bitno smanjene. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, vozeći obijesnom vožnjom iz smjera sjevera u smjeru juga brzinom od 150 km/h na dijelu gdje je brzina kretanja ograničena na 50 km/h, postupio protivno odredbama članka 51. stavak 1., 53. stavak 1. i 199. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, svjestan da uslijed takve vožnje može prouzrokovati prometnu nezgodu.

Uslijed psihofizičkog stanja omamljenosti u kojem se nalazio, nedozvoljenoj i neprilagođenoj brzini u uvjetima noćne vožnje, okrivljenik je, osnovano se sumnja, osobnim automobilom prešao preko pune linije na lijevu stranu prometnice u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil marke Renault Megane kojim je upravljala žrtva (1968.), uslijed čega je prednjim lijevim dijelom svog osobnog automobila udario u prednji lijevi dio tog osobnog automobila. Od siline udara osobni automobil marke Renault Megane odbačen je izvan kolnika na prostor obližnje benzinske postaje, a žrtva je preminula na mjestu nesreće zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda”, stoji u priopćenju DORH-a.

27- godišnjaku nije određen istražni zatvor. Nakon ispitivanja mu je određena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. Navedena mjera opreza trajat će dok za to postoji potreba, a najdulje do pravomoćnosti presude.

Komentiraj